Atklāj, kāds produkts ir jo īpaši veselīgs sievietēm

tautaruna.lv 17.septembris 2021, 7:30
 
Oksana Džadana/F64
Amerikāņu uztura speciālists Kristofers Mors žāvētas melnās plūmes nodēvējis gluži vai par brīnumproduktu, vēsta "Eat This, Not That!".

Pirmkārt, žāvētas plūmes ir bagātas ar šķiedrvielām: 100 gramos šī produkta ir aptuveni septiņi grami šķiedrvielu, un ikdienas nepieciešamība ir 22-28 grami sievietēm un 28-34 grami vīriešiem. "Visbiežāk par plūmēm runā kā par dabisku šķiedrvielu avotu, taču šī ir tikai viena no to labvēlīgajām īpašībām," saka Mors.

Speciālists sacīja, ka saskaņā ar amerikāņu ortopēdu pētījumiem žāvētu plūmju lietošana ikdienā palīdz novērst kaulu masas zudumu un palīdz cīnīties ar osteoporozi un citām kaulu slimībām, kas ir īpaši svarīgi gados vecākām sievietēm.

Pētījuma dalībnieces - sievietes gados ar osteopēniju (samazinātu kaulu minerālu blīvumu) - katru dienu sešus mēnešus lietoja piecas līdz sešas žāvētas plūmes un novērsa kaulu masas zuduma problēmu.

“Papildus tam, saskaņā ar jaunākajiem datiem, tāds pats plūmju daudzums mazina sirds slimību attīstības risku un cīnās ar iekaisumu. Tā rezultātā žāvētas plūmes ir lielisks produkts, kas noteikti jāiekļauj ikdienas uzturā, ”secināja Mors.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas