Reiniks pastāsta, kā Covid laikā nokļuvis Amerikā

tautaruna.lv 17.septembris 2021, 11:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Mūziķis un raidījumu vadītājs Lauris Reiniks šobrīd atrodas Losandželosā, Kalifornijā, ASV un saviem sekotājiem sociālajos medijos pastāstījis, kā nokļūt citā kontinentā Covid laikā.

Reiniks sociālās vietnes Instagram īsajos stāstiņos pastāstījis, ko viņam bijis jādara, lai Covid-19 laikā nokļūtu ASV.

Mūziķis atzīmē, ka šobrīd no Eiropas nokļūt Amerikā ir grūti un "pa taisno nevar". Tāpēc viņš pastāsta, kā eiropieši var tur šobrīd nokļūt.

Vispirms esot nepieciešams izbraukt no Eiropas Savienības un 14 dienas pavadīt kādā trešajā valstī. Reiniks esot divas nedēļas pabijis Turcijā, no kurienes tad turpinājis ceļu uz Ameriku.

"Tad no tās valsts tu vari lidot ar negatīvu testu uz Ameriku. Ir jāatrod brīvs laiks, brīvi līdzekļi, lai to darītu, bet tas ir tā, kā to var izdarīt," saka L.Reiniks.

Ekrānuzņēmums no Instagram/ laurisreiniks

Ekrānuzņēmums no Instagram/ laurisreiniks

Kā norādīts Ārlietu ministrijas mājaslapā, 2021. gada 25. janvārī ASV prezidents Džo Baidens ir atjaunojis kopš 2020. gada 13. marta spēkā esošo liegumu ieceļot valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā bijušas Šengenas līguma dalībvalstīs, tajā skaitā Latvijā. Tāpat ieceļošanas liegums ir atjaunots personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā ir bijušas Apvienotajā Karalistē, Īrijā un Brazīlijā. Atjaunotais liegums stājās spēkā 2021. gada 26. janvārī. No 2021. gada 30. janvāra minētais ieceļošanas liegums tiek attiecināts arī uz Dienvidāfriku, savukārt no 30.aprīļa - arī uz personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā bijušas Indijā..

Personām, kurām ir atļauta ieceļošana ASV, ir jāievēro šādi nosacījumi:

  • No 2021. gada 26. janvāra visiem ceļotājiem sākot no 2 gadu vecuma ir ieviesta obligāta prasība ieceļošanai ASV uzrādīt negatīvu Covid-19 (NAAT vai antigēnu) testa rezultātu. Testam ir jābūt veiktam ne agrāk kā 3 dienas pirms plānotā lidojuma. Apliecinājums par negatīvu testa rezultātu vai atveseļošanos no Covid-19 apliecinoši dokumenti jāuzrāda aviokompānijas pārstāvim pirms iekāpšanas lidmašīnā.
  • ASV Slimību kontroles un novēršanas centrs iesaka visiem 3-5 dienas pēc ieceļošanas ASV veikt atkārtotu Covid-19 testu, kā arī 7 dienas atrasties pašizolācijā. Ja tests netiek veikts, tiek ieteikts atrasties pašizolācijā 10 dienas.
  • Atsevišķas ASV pavalstis ir noteikušas 14 dienu karantīnu vai prasību uzrādīt negatīvu Covid-19 testu ieceļošanai no citām ASV pavalstīm ar augstiem Covid-19 saslimšanas rādītājiem.
  • Vairākas ASV pavalstis ir noteikušas obligātu sejas un deguna aizsargmasku lietošanu publiskās vietās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas