Pēc notikušā Rēzeknes slimnīcā paciente nevēlas tur atgriezties

tautaruna.lv 17.septembris 2021, 9:20
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Kāda paciente sūdzas par drausmīgu servisu un briesmīgu attieksmi Rēzeknes slimnīcā.

Portālā "sudzibas.lv" paciente raksta, ka katrs poliklīnikas apmeklējums ir izaicinājums garīgajai veselībai.

"Obligātā Veselības pārbaude, uzsākot darbu, izvērtās par "kvestu" nedēļas garumā. Un pieminēšu, ka tas ir maksas pakalpojums.


1) pirms ārsta kabinetā izsniedz apgaitas lapu, kurā sarakstīti speciālisti, kas jāapmeklē un pieminēti konkrēti kabineti, kuros to var izdarīt.


2) reģistratūrā samaksā par pakalpojumu (katra speciālista - atsevišķi) , tur uzsvērti piesaka: "komisijas iet bez pieraksta, rindas kārtībā".


3) pie katra speciālista kabineta durvīm nākas izcīnīties par savām tiesībām un vietu rindā ar pacientiem, kuriem ir pieraksts, kurš jau tā kavējas vismaz pusstundu.


4) kad beidzot esat nonācis pie dzīves jēgu zaudējušā speciālista, nākas uzklausīt pārmetumus augstprātīgā tonī "jāpierakstās, arī komisijas es nepieņemu bez pieraksta".


Un kādēļ nedēļas garumā? Jo visi nepieciešamie speciālisti var arī nebūt uz vietas tieši tajā dienā un "kvests" turpināsies. Acīmredzot, Rēzeknes ļaudīm daudz brīva laika un padomijas gados trenēts cīņas spars. Bet es turpmāk izvēlēšos jebkuru citu ciemu, pat Rīgu, lai izietu šādu komisiju," pieredzē dalās paciente.

Jau iepriekš ziņots gan par ārstu un medicīnas darbinieku bieži vien negatīvo attieksmi pret pacientiem dažādās Latvijas medicīnas iestādēs, gan nepieņemamām lietām un situācijām, kas notiek slimnīcās.

Piemēram, kāda paciente vaino Stradiņa slimnīcas mediķus paviršībā un pēc notikušā vairs nekad nevēlas ārstēties Stradiņu slimnīcā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas