Dietoloģe brīdina, kā vīna glāze pirms miega var apdraudēt veselību

tautaruna.lv 29.maijs 2021, 16:13
 
pexels.com
Pastāv uzskats, ka vīna glāze pirms miega ir veselīga, jo mazinot stresu un palīdzot aizmigt. Taču dietoloģe Katerina Jensena savā Instagram profilā atklāj, kāda ir patiesā vīna iedarbība uz organismu pirms miega.

Jensena norāda, ka alkohols būtībā iedarbojas kā "mini-anestēzija". Viņa pauž, ka šobrīd "nav izdomāts labāks legāls aizmiršanās veids par alkoholu".

Ja mērķis ir mazināt stresu un uz mirkli aizbēgt no grūtībām, tad glāze vīna būs laba izvēle, taču regulāri lietot vīnu pirms gulētiešanas, lai aizmigtu, nav laba ideja.

Jensena norāda, ka vīns patiesībā traucē naktsmieram. "Galu galā alkohols ir šķidrais cukurs, un cukurs šādā koncentrācijā izraisa strauju glikozes līmeņa palielināšanos asinīs: vispirms strauju pieaugumu un tad kritumu (to vispirms jūt kā garastāvokļa uzlabošanos, bet pēc tam - kā nogurumu)," raksta dietoloģe.

Viņa norāda, ka izveidojas apburtais loks, kad vakarā esi ar glāzi vīna atbrīvojies no stresa, bet tad naktī ir traucēts miegs, kas liek no rīta justies nogurušam un lietot kofeīnu. Enerģijas trūkums palielina uzbudinātību un stresu, kas vakarā atkal liek pievērsties vīna glāzei un viss sākas no gala.

Jensena atzīmē, ka vīnu nav aizliegts dzert, taču ieteicams aprobežoties ar divām glāzēm nedēļā. Galvenais ir nepadarīt vīna dzeršanu par ik vakara ieradumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas