Piemājas ūdenstilpēs noslīkuši divi mazi bērni

tautaruna.lv 29.maijs 2021, 17:51
 
pexels.com
Piemājas ūdenstilpē noslīkuši divi mazi bērni, sociālajā vietnē Facebook raksta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

"Deja vu... jau reiz piedzīvots... 29.maijs pirms gada un šodien. Tā pati situācija. Tās pašas sāpes un zaudējums.

Tāpat kā pērn, arī šogad maija pēdējās nedēļas bija liktenīgas diviem pavisam maziem bērniem. Divgadīgie mazuļi zaudēja dzīvību, noslīkstot piemājas ūdenstilpēs. Un tieši tāpat kā pagājušogad, arī šoreiz, neskatoties uz izmisīgo cīņu par mazuļu dzīvībām, mūsu mediķiem, glābt viņus neizdevās. Un acīs atkal ir asaras," teikts ierakstā

Dienests aicina vecākus būt uzmanīgiem, jo šādas nelaimes notiekot ļoti ātri.

"Parasti tas ir tikai acumirklis, kad mazais palicis ārpus pieaugušo redzesloka. Tikai minūte-divas, bet ar šo laiku pietiek, lai neviena nemanīts bērns aizskrietu līdz piemājas dīķim, baseinam vai ūdeni pildītai grāvmalei. Ja mājās ir mazi bērni, neizlaid viņus no sava acu skata.

Pieņem arī to, ka nekad nebūs droši, ja mazo atstāsi nedaudz vecāku brāļu, māsu vai kaimiņu bērnu uzraudzībā. Bērni spēlējas, aizraujas un zaudē modrību. Pusaudži ne vienmēr apzinās situāciju bīstamību un spēj ātri reaģēt, ja notiek kas neparedzams. Nav zināms, kurā brīdī mazulim ūdens radīs interesi, kad viņš gribēs iemest ūdenī akmentiņu vai aizsniegties līdz tajā iemestam priekšmetam, kukainim vai zāles stiebram.
Atceries! Citi bērni nevar kļūt par pieaugušajiem - viņi ir un paliek bērni, kuri var novērsties savās nodarbēs un neizprast draudus. Tikai pieaugušais var uzņemties atbildību par mazu bērnu!" - norāda mediķi.

Tāpat dienests sniedz rekomendācijas, ja mājās ir mazi bērni, lai nepieļautu nelaimi, nožogot tuvumā esošās ūdenstilpnes, lai bērns viens pats brīvi nevar tām piekļūt. Ja vien iespējams, neveido ūdenstilpes tuvu mājām. Nenolaist acis no maziem bērniem ne uz mirkli, jo tas var kļūt liktenīgs, ja vienuviet ir vairāki pieaugušie, vienmēr vienoties, kurš konkrētajā brīdī uzmanīs, lai pats mazākais nenonāk nelaimē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:47

Jaunākās diskusijas