Gobzems apmaksā sodu apsargam, kurš izplatīja Kariņa fotogrāfijas

tautaruna.lv 9.augusts 2021, 13:35
 
Oksana Džadana/F64
Politiķis Aldis Gobzems samaksājis 500 eiro sodu, kas tika piespriests apsargam par premjera Krišjāņa Kariņa attēla izplatīšanu. Attēls tika iegūts no videonovērošanas kamerām.

Datu valsts inspekcija pagājušajā nedēļā piemērojusi 500 eiro sodu bijušajam alkoholsiko dzērienu apsargam Oļegam Baikovam par sociālo tīklu platformās publicētām premjera Krišjāņa Kariņa fotogrāfijām, kurās politiķis redzams alkoholisko dzērienu veikalā bez sejas maskas laikā, kad masku valkāšana it kā jau bijusi obligāta.

NRA.lv jau raksīja, ka līdz pagājušā gada 1.oktobrim Oļegs Baikovs strādāja par apsargu alkoholisko dzērienu veikalā. Kopš tā laika viņš ir bezdarbnieks, bet vēsti par piespriesto sodu Baikovs saņēma vairāk nekā pusgadu pēc notikušā. Inspekcijā skaidroja, ka tā ir nelikumīga personas datu izmantošana, jo premjera fotogrāfijas ņemtas no veikala videonovērošanas kamerām. Fotogrāfijās Kariņš redzams bez sejas maskas. Datu valsts inspekcijas veiktā izmeklēšana leicina ka īstenībā šīs bildes iegūtas no video, kas tika uzņemts vasarā, tas ir, brīdī, kad sejas maskas veikalos Latvijā nebija obligātas.
“Es esmu samaksājis sodu, kas tika uzlikts apsargam, kurš publicēja video, ka premjers Kariņš krīzes laikā bez maskas iepērk kaudzēm lētu šmigu. Sabiedrībai ir tiesības zināt, kāds ir premjers! Jo premjers ir publiska persona! ,” ierakstā "Facebook" vēsta Aldis Gobzems.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:53

Jaunākās diskusijas