Policists savtīgu iemeslu dēļ vairākkārt viltojis Covid-19 testus

tautaruna.lv 25.jūnijs 2022, 15:03
 
f64.lv, Romāns Kokšarovs
Lielbritānijas, Lankanšīras pilsētas policijas stažieris jeb praktikants Ahmeds Anvari, vēloties iegūt vairākas brīvdienas, veicis rupju dienesta pārkāpumu, ziņo "Daily Mail".

Viņš vairākkārt viltojis Covid-19 testa rezultātus.

Kā tiek ziņots, policists, veicot Covid-19 paštestu mājās, paziņoja, ka viņam nepieciešams ievērot pašizolāciju, jo tests izrādījies pozitīvs.

Lai pārbaudītu to, ka policists tiešām ir sasirdzis ar koronavīrusu un tests nav kļūdains, viņš tik aicināts veikt vēl vienu testu. Tests viņam bija jāveic videokonferences platformā "Microsoft Team", lai pierādītu to, ka patiešam ir slims.

Kā izrādījās, tad abas reizes policists meloja priekšniekiem. Visi it kā pozitīvie testi patiesībā bija negatīvi. Viņš ar marķieri uz testa atzīmēja sarkanu līniju tā, lai izskatītos, ka tests ir pozitīvs. Arī veicot testu videokonferences laikā viņš apgalvoja, ka ir slims.

Viņa meli atklājās tad, ka viņam iegūtie testa rezultāti bija jānofotogrāfē un jānosūta priekšniecībai. Attēlos skaidri varēja redzēt, ka rezultāts ir viltots.

Meliem nākot gaismā, policists atzina, ka vēlējies palikt mājās un atpūsties, ievērojot "pašizolāciju". Nākamajā dienā pēc viņš atkāpās no amata.

Policijas iecirkņa galvenais konstebls Kriss Roulijs tiesas sēdē atklāja, ka bijušais darbinieks ir pārkāpis profesionālās uzvedības standartus un pieļāvis rupju kļūdu.

"Es uzskatu, ka, ja Anvari kungs joprojām būtu Lankašīras iecirkņa loceklis, viņš būtu atlaists. Policijas darbiniekiem vienmēr jāpatur prātā, ka sabiedrība no viņiem sagaida augstus profesionālās uzvedības standartus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas