Kijivā dzīvojošs latvietis stāsta par sajūtām, atgriežoties Latvijā

tautaruna.lv 7.maijs 2022, 11:09
 
Ilustratīvs attēls / F64
Ukraiņiem ir milzīga dzīvotgriba, kas ir cilvēka esības galvenais dzinulis, intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja Ukrainas Tālmācības vidusskolas “Optima” līdzdibinātājs Roberts Vaišļa.

Viņš uzsvēra, ka Ukraina ir unikāla valsts, kurā apvienojušās tautas, kas valsts teritorijā atradās iepriekš, tā ir silta, labestīga. Pēdējos gados viņam esot ļoti paticis vērot valsts attīstību, taču sķita biedējoši, ka ukraiņi aizmirsa par konfliktu savas valsts Austrumos, kas vienā brīdī atgriezās.

Vienlaikus Vaišļa uzsvēra - ukraiņu tauta tam ir gatava ne tikai morāli, bet arī organizāciju līmenī. Tās valdība ir kodols, ap kuru veidojas tauta. Ja šāda organizācija būtu Latvijā, tas būtu ļoti vērtīgi. Vienlaikus viņš pauda - patīk un priecē Latvijas tautas labestība, bet biedē tās inertums, iesaistes trūkums. “Ukrainā jebkurš cilvēks ir gatavs iet cīnīties ar valdošo varu, kādu deputātu savā apdzīvotajā vietā par savām tiesībām. Tā ir vitalitāte,” sacīja Vaišļa, aicinot ņemt piemēru.

Vienlaikus viņš teica - pirmais, ko sajuta, ierodamies Latvijā un citās ES valstīs - Lietuvā, Polijā, ir miers.

Aizvadot šeit vairākas dienas sāk aizmirsties ievērot piesardzību, pie kādas pierasts, dzīvojot Kijivā, kur jābūt ieslēgtiem telefoniem, nemitīgi pieejamai informācijai par valstī notiekošo. Jāpakārto arī ikdienas gaitas, piemēram jāatceras neiet pie loga, jo var sekot sprādziens, jāpatur parātā neslēgt skaļi mūziku un spilgtu gaismu, lai nenodotu savu atrašanās vietu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas