Karaliene Elizbete II izglābusi Kentas hercoga dzīvību

tautaruna.lv 7.maijs 2022, 14:38
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Karaliene Elizabete II septiņdesmitajos gados palīdzējusi izglābt Kentas hercogu no briesmām, ziņo "The Sun".

Jaunākajā Roberta Hārdmana karaliskajā biogrāfijā "Our Times: The Life of Elizabeth II by Robert Hardman" atklāta informācija no slepenas vēstules.

Izrādās, ka karaliene Elizabete II 1971. gadā palīdzēja Kentas hercogam izglābties no briesmām.

Atslepenotajā vēstulē detalizēti aprakstīts, kā Elizabete II sniedza savu palīdzību un rīkojās, lai pasargātu savu brālēnu. Karaliene palīdzēja izjaukt noziedznieku plānu, kas paredzēja Kentas hercoga nolaupīšanu.

1971. gadā 35 gadus vecais hercogs, Karaliskās Scot Greys armijas virsnieks ar savu vienību tika nosūtīts uz Ziemeļīriju.

Tajā pat laikā Ziemeļīrijas premjerministes, lords O'Nīls saņēma izlūkdienesta datus, ka kāds plāno Belfāstā nolaupīt hercogu. Lai nepieļautu hercoga nolaupīšanu, situācijas risināšanā tika iesaistīta arī Elizabete II.

Karaliene šo satraucošo informāciju saņēma ar sekretāres starpniecību. Pēc iegūtās informācijas karaliene sazinājās ar toreizējo Lielbritānijas premjerministru Edvardu Hītu. Viņš informāciju tālāk nodeva citiem ministriem.

Galu galā informācija nonāca arī līdz armijas virsniekiem, kuriem tika paziņots, ka viņi nedrīkst hercogu nosūtīt uz Belfāstu bez īpašas pavēles.

Par laimi laicīgi iegūtajai informācijai, hercogs atradās drošībā un viņa dzīvībai nedraudēja briesmas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:05

Jaunākās diskusijas