Fitnesa eksperts izmēģija Kardašjanas diētu; viņa atklājumi ir pārsteidzoši

tautaruna.lv 7.maijs 2022, 18:45
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Fitnesa eksperts nolēma izmēģināt TV zvaigznes Hlojas Kardašjanas slaveno diētu. Viņa secinājumi bija pārsteidzoši, vēsta "The Sun".

Kultūrists, fitnesa eksperts Vils Tenisons ievērojot Kardašjanas trīs dienu diētu zaudēja teju trīs kilogramus, taču par spīti rezultātam viņš šo diētu nodēvēja par "bīstamu".

Līdzīgās domās ir arī dietologi. Kardašjanas diēta varot izraisīt pretēju efektu cerētajam - svars var pieaugt. Kā arī šī diēta atstāj negatīvu iespaidu uz fizisko formu.

Kāda ir Kardašjanas diēta? Tenisonam pirmajā diētas diena bija atļauts uzņemt vien 1400 kalorijas. Katru dienu atļauto kaloriju daudzums samazinājās.

Brokastīs viņš drīkstēja apēst vienu grauzdētu maizes šķēli ar zemesriekstu sviestu, pusi greipfrūta un melnu kafiju. Pusdienās - pusi tases tunča un melnu kafiju. Vakariņās viņš drīkstēja apēst 85 gramus liellopa gaļu, tasi zaļo pupiņu, pusi banānu, ābolu un tasi vaniļas saldējuma.

Vīrietis, ievērojot Kardašjanas diētu, atzina, ka pirmajā dienā viņa garastāvoklis ir bijis ļoti slikts un viņš izjuta trauksmi.

Nākamajā dienā vīrietis drīkstēja uzņemt vien 1200 kalorijas. Brokastis sastāveja no vienas ceptas olas, vienas grauzdētas maizes šķēles, pus banāna un melnas kafijas. Pusdienās - tase biezpiena, ola un sāļie krekeri. Vakariņās - divi hotdogi, tase brokoļu, burkāni, puse banāna un puse tases vaniļas saldējuma. Lai palielinātu diētas efektivitāti, Tenisons otrajā dienā devās uz sporta zāli. Tomēr viņa sniegums sportojot nebija labs, viņš izjuta lielu enerģijas trūkumu.

Trešajā un pēdējā diētas dienā Tenisons samazināja uzņemto kaloriju daudzumu līdz 1100.

Brokastis sastāvēja no sešiem sāļajiem krekeriem, rīvēta siera un ābola, pusdienās bija viena ola uz grauzdēta smaizes, bet vakariņās bija tase tunča un tase vaniļas saldējuma.

Uztura speciālisti ir apšaubījuši šīs diētas drošību. Uztura terapeite Marilia Čamona uzskata, ka šī diēta noved ķermeni izdzīvošanas režīmā.

"Kaloriju deficīts liek ķermenim ražot enerģiju no uzkrātajiem taukiem, un, lai gan tas ir cilvēku izstrādāts izdzīvošanas mehānisms, tas var izraisīt barības vielu deficītu, ja tā tiek turpināts pārāk ilgi."

Tikmēr uztura speciāliste Zoja Binglija-Pulina izceļ, ka šādi ķermenis nonāk panikas režīmā. “Kad mēs ierobežojam uzņemtās pārtikas daudzumu, mūsu ķermenis nonāk panikas režīmā, jo uzskata, ka ir bads. Sākotnēji mēs varam zaudēt svaru, bet, tiklīdz mēs atsākam ēst, mūsu pazeminātais vielmaiņas ātrums vienkārši nespēj tikt galā, un mēs nonākam stāvoklī, kas ir pretstats svara zaudēšanai."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas