Saeimas deputāte Stepaņenko skaidro, kāpēc nebalsoja par sertifikātu atcelšanu

tautaruna.lv 4.februāris 2022, 19:30
 
Kaspars Krafts/F64
Saeimas vairākums noraidīja 10 deputātu iesniegto lēmumprojektu, kas būtu paredzējis Saeimai uzdot valdībai atteikties no Covid-19 sertifikātu izmantošanas, kas pašlaik nepieciešami strādāšanai un dažādu pakalpojumu izmantošanai.
Portāls NRA jau rakstīja, ka Saeimas deputātu vairākums noraidīja lēmumprojektu, ko bija iesniegusi Ramona Petraviča, Ieva Krapāne, Aldis Gobzems (LuK), Karina Sprūde (LuK), Māris Možvillo (PCL), Jūlija Stepaņenko (LPV), Ralfs Nemiro, Ēriks Pucens (R), Kaspars Ģirģens (R) un Ļubova Švecova (LPV). Pret šo priekšlikumu balsoja 47 deputāti, par šo likumprojektu balsoja 37 deputāti, 1 atturējās. Balsojumā tiešām nav Jūlijas Stepaņenko vārds, lai gan viņa ir viena no desmit deputātiem, kas iesniedza šo priekšlikumu.

"Jūs redzēsiet manu parakstu pie lēmuma projektiem, priekšlikumiem, jautājumiem un likumprojektiem. Jūs neredzēsiet manu uzvārdu balsojumos. Nē, es nenogulēju pogas nospiešanu, nē, es nesapinos interneta vados, nē, man neuznāca negaidīts apjukums! Es vienkārši nedrīkstu balsot. Es netieku ielaista e-saiema sistēmā, " sociālajā tīklā "Facebook" skaidro Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko.

Šim nolūkam ir izdots speciāls likums, kurš sargā Saeimas locekļus un visu sabiedrību no J. Stepaņenko, kā viņa pati izteicās, viņas "bīstamās" ietekmes. J. Stepaņenko ir iesniegusi pieteikumu Satversmes tiesā par to, ka šis likums pārkāpj vairākus Satversmes pantus.
"Ir jau protams dīvaini, pieslēdzoties komisijas sēdēm, klausīties, kā par mani, man klātesot sarunājas komisijas locekļi, apspriežot manus priekšlikumus. Arī komisijās man nav tiesibas bilst ne vārda. Pat, aizstāvot savus priekšlikumus. 15.februārī aprit trīs mēneši, kopš esmu atstādināta no Saeimas darba tāpat, kā visi citi par savu stingro pozīciju sodītie publiskā sekotra darbinieki. Ievērojamākais "joks", ko esmu savā jaunajā statusā pieredzējusi - aizliegums man piedalities zoom tikšanās sesijā ar Ungārijas valdības pārstāvi. Bet tas nekas. Mēs visi kopā ar jums jau esam uzvarējuši. Latvijas valdošie politiķi ir pilnībā bankrotējuši sabiedrības priekšā. Viņiem ar kaunu būtu, nakts melnumā slēpjoties aiz maskām, jāpamet Latvija uz visiem laikiem. Tā pazemot savus iedzīvotājus, kā ir darījuši viņi, nav paspējis gandrīz neviens pasaules politiķis. Viņi nevarēs skatīties acīs atstādinātajiem darbiniekiem, kuri tā arī nekur nav pazuduši, dzīvo no maizes un kartupeļiem un gaida, kad tiks atjaunoti darbā. Viņiem kaut kas būs jāsaka," uzsver J. Stepaņeko.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas