Covid-19: topošais mediķis neizpratnē par drošības līdzekļiem slimnīcā

tautaruna.lv 4.februāris 2022, 10:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Dmitrijs Suļžics/F64
Latvijas rezidents mikroblogošanas vietnē Twitter paudis neizpratni par nepieciešamību mediķiem slimnīcā izmantot kombinezonus un bahilzābakus kā idividuālās aizsardzības līdzekļus Covid-19 dēļ.

Rezidents Reinis uzsver, ka nesaredz pamatojumu kombinezonu un bahilzābaku izmantošanai aizsardzībai pret Covid-19 slimnīcā, atzīmējot, ka vīruss izplatās gaisā.

"Ja zinām, ka C19 ir aerosolu vīruss - vai nu ieelpojam vai neielpojam, tad vai nesanāk, ka visi pārējie līdzekļi slimnīcās, izņemot labu respiratoru (+\- brilles) ir lieki?" - neizpratni pauž topopšais mediķis.

Viņa paustajam sociālajos tīklos piekrīt arī citi.

"Nav pamatojuma, PSKUS vairs neizmanto. Par citām slimnīcām precīzi nepateikšu," komentārā norāda cita rezidente.

"Tāpat kā daudz kovidtēmā balstās uz 2 gadus vecām zināšanām. Jau diezgan ilgi skaidrs, ka kovidu nevar dabūt ar izdalījumiem, līdz ar to bahilām un kombinezoniem ir psiholoģiska nozīme," komentārā pauž profils ar lietotājvārdu Novērotāja.

"Ja palasa par MRSA, rodas vēlēšanās ejot uz ārstniecības iestādi uzvilkt skafandru," atklāts ir komentētājs.

"Nav gadījumā tā, ka bahilas utt intensīvās terapijas nodaļā būtu arī bez kovida? Resp., negrib ienest nekādus draņķus no ārpuses, ar ko slimības novājinātam cilvēkam grūtāk cīnīties," pauž soctīklu lietotāja.

Jau vēstīts, ka trešdien diennakts laikā Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits ir pieaudzis no 886 līdz 919, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

No visiem patlaban stacionētajiem 846 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 73 - ar smagu slimības gaitu.

Atbilstoši NVD sniegtajiem datiem, no visiem slimnīcās esošajiem pacientiem, kuriem konstatēta inficēšanās ar Covid-19, konkrētā slimība kā pamatdiagnoze ir 507 sasirgušajiem jeb 55,17% no kopējā skaita.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas