Soctīklos skarbi vērtē jauno depozītsistēmu

tautaruna.lv 4.februāris 2022, 19:00
 
Dmitrijs Suļžics / F64
Ar lielu publicitāti izsludinātā un ilgi apspriestā atkritumu nodošanas depozītsistēma uzsākusi savas pirmās darba dienas.

Tomēr, ņemot vērā nebūt ne vienkāršo atkritumu nodošanas iespēju (derīga ir tikai īpaši marķēta tara), un to, ka arī atlīdzība par nodoto taru ir izmantojama tikai tajā tirdzniecības vietā, kuras depozīta aparātā tara nodota, kā arī citas neērtības, soctīklu lietotāji izteikuši skarbu kritiku par jauno sistēmu.

Kādreiz populārā žurnāliste Baiba Strautmane raksta: “Nu jau otro dienu klausos, ko ziņas stāsta par t.s. depozīta sistēmu, lasu, ko ''vienkāršais'' cilvēks raksta, domāju par saviem paradumiem.... saprotu, ka esam ieviesuši kārtējo s..du... kaut ko tikpat tizlu , neērtu un dārgu kā slaveno Rīgas e-talonu....:(“

Arī pazīstamais uzņēmējs Normunds Bergs ir gana kritisks: “Lieta svarīga un vajadzīga. Vienīgi traki žēl, ka atbalstam norvēģu ražotāju ar svītrukodiem uz pudelēm un 30 gadu vecām tehnoloģijām. Bet varēja moderni, gudri un atbalstot savējos. Un tad paši žēlojamies, ka mums investīcijas inovācijās atpaliek. Atpaliek jau ar.”

Deputātam Didzim Šmitam jaunā sistēma šķiet nepieņemama, jo nerisina plastmasas atkritumu nonākšanu vidē: “Depozīts? Vēl viena pretīga lobija rezultāts. Nu jau pat pašmāju tehnoloģijas ļāva ieviest sistēmu, kas savāktu visu, kas izmests “mežā”, tā vietā mums ir dārgs un totāli novecojis norvēģu mēsls, kurš spēj tik vien kā lasīt strīpkodu uz etiķetes. Kas bija mežam, paliks mežam…”

Zvejsalnieks: "Laikam tās ir vienīgas 4 pudeles Latvijā, kuras tas aparāts ņēma pretim. Vai kāds vispār ir redzējis dzīvē kaut vienu iepakojumu, kuru var tur nodot?"

Rolands: "Pilnīgi piekrītu! Kārtējais Latvijas ģeniālo prātu sviests. Man nav ne vēlēšanās, ne laika, ne liekas telpas, lai uzkrātu pilnu māju ar nesaplacinātām pet. Saplacinātas vēl būtu ar mieru. Bet tagad tas viss turpinās ceļu uz izgāztuvi."

Ivars: "vienkārši tirgotāji vēl nav laiduši apritē jauno taru - jo tad dzērieni būs dārgāki, un neviens nesteidzās zaudēt konkurencē citiem. depozītu sistēma ir dārgs prieks, cilvēki vēl to nav sapratuši..."

Rainers: "Līdz šim pie mums tirgotie dzērieni ar D kodu bija nododami arī Lietuvā. Kāpēc mums vajadzēja izdomāt jaunu apzīmējumu , nezinu teikt. Tā kā viss, kas šobrīd ir plauktos, nav nododams."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas