Eksperti prognozē, kas notiks pēc Covid-19 omikrona paveida viļņa

tautaruna.lv 4.februāris 2022, 17:30
 
pexels.com
Pēdējos gadus mūsu ikdienu lielā mērā nosaka Covid-19. Eksperti ASV lēš, kas notiks pēc tam, kad pierims šobrīd pasaulē valdošais Covid-19 omirkona paveida vilnis.

CNN vēsta, ka infekciju slimību eksperti prognozē, ka pēc Covid-19 omikorna paveida viļņa, pandēmija pasaulē pierims.

"Es domāju, ka, ja mēs visu izdarīsim pareizi, tad 2022. būs gads, kurā Covid-19 tik ļoti nedominēs mūsu dzīves," pauž ārsts, bijušais ASV Slimību kontroles un profilakses centra direktos Toms Frīdens.

Šobrīd ekspertu vidū valda vienprātība par to, ka pēc šī viļņa Covid-19 pierims, tomēr nav īsti zināms, kas notiks pēcāk nākotnē.

Speciālisti atzīst, ka ir gūtas dažādas mācības par šo slimību, tomēr nekad nevaram būt īsti droši par nākamo notikumu gaitu. "Neviens no mums īsti neparedzēja omikronu. Bija mājieni, bet mēs negaidījām, ka tas notiks tieši tā, kā tas notika," saka epidemioloģe un infekcijas slimību speciāliste Stenfordas universitātē Ivonna Maldonado.

Tikmēr ārsts Džons Svarcbergs uzskata, ka turpmākās četras līdz sešas nedēļas Covid-19 omikrona paveids visai intensīvi izplatīsies, bet pēc tam lēnām samazināsies tā "aktivitāte". "Aptuveni februāra vidū mēs redzēsim, ka situācija mazliet uzlabojas."

Svarcbergs piekrīt citiem ekspertiem, kuri uzskata, ka pēc šī Covid-19 viļņa iestāsies "klusāks vīrusa periods". Tā laikā būs novērojama inficēšanās ar koronavīrusu, taču saslimstība būs ievērojami mazāka nekā šobrīd. Situācija būs līdzīga pagājušā gada pavasarim.

Eksperti uz tuvāko nākotni raugās pozitīvi, jo arvien vairāk cilvēku būs izslimojuši Covid-19, vai vakcinējušies, tāpēc būs radusies daudz lielāka imunitāte pret vīrusu.

Speciālisti atzīst vienu, ka Covid-19 nekad pilnībā neizzudīs. Pēc iepriecinošajām prognozēm par to, ka pēc Covid-19 omikrona paveida viļņa varētu samazināties vīrusa izplatība, pastāv iespēja, ka vēlāk radīsies jaunas vīrusa mutācijas. Eksperti atzīt, ka šobrīd nav iespējams prognozēt, cik bīstamas nākotnē var būt jaunās vīrusa mutācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas