Cilvēki Smiltenes pusē pārbijušies - apkārt klejo vilki

tautaruna.lv 4.februāris 2022, 7:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Aivars ar ģimeni dzīvo lauku viensētā Smiltenes novada Variņos. Apkārtnē notiekošais licis apšaubīt, cik droši var justies iedzīvotāji, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pirms aptuveni dekādes vilki nokoda Aivara suni, nu viņam ir trīs citi četrkājainie draugi, kuri pret plēsējiem nespētu stāties pretī. Aivara mājas apkārtnē uzturas aptuveni desmit stirnas. Tās pievilinājušas arī pelēčus, kuri aptuveni 150 metru attālumā no mājām vieno no pārnadžiem notiesājuši.

Aivars stāsta, ka regulāri dzirdamā vilku gaudošana radot neomulīgas sajūtas. Pārskatāmā pagātnē bijuši vairāki gadījumi, kad salīdzinoši netālu no dzīvojamām mājām vilki uzbrukuši stirnām.

"Vilki apskādējuši Variņu pagastu. Man pat bail ar sunīšiem vakaros iet ārā. Vilki staigā tepat apkārt mājai, iet arī apkārt pa mežu, aptuveni piecu kilometru rādiusā viss notiek. Godīgi sakot, man pašam arī vakaros ir bail iet ārā. Mani suņi nespēs stāties pretī vilkiem. Es nevainoju vietējos medniekus, viņi pie šī nav vainīgi. Vilki kļuvuši jau tik bezbailīgi, ka siro tepat gar mājām. Man ir bail arī par bērnu drošību," saka Aivars.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas