Baldonieši sašutuši - par apkuri jāmaksā vairāk nekā 300 eiro

tautaruna.lv 4.februāris 2022, 14:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Daudzdzīvokļu namā Baldonē, Pasta ielā, dzīvo Rīgas denacionalizēto namu iedzīvotāji, kuri pirms 13 gadiem saņēma piedāvājumu ievākties pašvaldības dzīvoklī, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Piecu cilvēku plašā ģimene savulaik saņēma iespēju ievākties 100 kvadrātmetru plašajā pašvaldības dzīvoklī. Šobrīd tajā dzīvo tikai trīs ģimenes locekļi. Daudzdzīvokļu ēku apkurina ar gāzes katlu. Pašvaldība par decembrī sniegtajiem pakalpojumiem vēlas saņemt vairāk nekā 500 eiro. No tiem 339 eiro pieprasīti par apkuri.

Dzīvokļos nav uzstādīti individuālie skaitītāji, tāpēc iespaidīgie rēķini piemeklējuši visus mājas iedzīvotājus. Pērn lielākais rēķins par apkuri nav pārsniedzis 80 eiro slieksni, tādēļ pamatīgi izbrīnījis jaunākais rēķins.

"Pārsteigums bija, ka par siltumu jāmaksā 339 eiro. Salīdzinot ar iepriekšējiem rēķiniem, tas pieaudzis deviņas reizes. Mums tas bija ļoti liels šoks. Novembrī par apkuri bija jāmaksā 45 eiro. Pagājušā gada janvārī bija 76 eiro, par aizvadīto decembri ir pavisam iespaidīgs rēķins," pauž Žanna.

Pašvaldības uzņēmumā ”Rīgas pilsētbūvnieks” gan neko iepriecinošu nesola. Nākamais rēķins iedzīvotājiem būšot vēl nepatīkamāks. Līdz pagājušā gada beigām par vienu kilovatstundu iedzīvotāji maksāja 2 centus bez PVN. Kamēr tika meklēts jauns dabasgāzes piegādātājs, gāzi turpināja piegādāt iepriekšējais uzņēmums, taču jau par piecas reizes augstāku cenu (0,10 centiem bez PVN). No februāra gāzi piegādā ”Latvijas gāze” par vēl augstāku cenu- 0,14 centiem bez PVN.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas