Meteorologi: ziema tuvojas noslēgumam

tautaruna.lv 4.februāris 2022, 9:31
 
Kaspars Krafts/F64
Šī ziema Latvijā sākās ar vienu no aukstākajiem decembriem šajā gadsimtā, taču ziemas turpinājums izrādījies silts, ziņo Latvijas Televīzijas Laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Viņš atklāj, ka meteoroloģiskajam pavasarim atbilstošs temperatūras režīms nemanot ir sācies Liepājas pusē un februāra gaitā tā notiks arī citviet Kurzemē un Latvijas centrālajā daļā.

Februāris iesācies ar stabilu salu, taču prognozes liecina, ka turpmāk bieži gaidāmi atkušņi, Kurzemē temperatūra biežāk būs virs, nevis zem nulles un februāris visticamāk būs tikpat silts kā janvāris vai pat siltāks, informē T. Bricis.

Tikmēr meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter norāda, ka meteoroloģiskais pavasaris nevar iestāties agrāk par 7. februāri.

"Saskaņā ar @LVGMC_Meteo meteoroloģiskais pavasaris Latvijā nevar iestāties agrāk par 7.februāri," atsaucoties uz Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju, prognozē J. Trallis.

Kā norādīts LVĢMC mājaslapā, pavasaris sākoties pirmajā dienā piecu secīgu dienu periodā ar diennakts vidējo gaisa temperatūru virs 0 grādiem




Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas