Skolotāju atstādina no darba par soctīklos ievietotu video

tautaruna.lv 4.septembris 2021, 17:23
 
pexels.com
Skolotāja sociālajā medijā "TikTok" ievietojusi video, kas sacēlis plašas diskusijas cilvēku starpā. Joks skolotājai atmaksājās ar īslaicīgu atstādināšanu no darba pienākumiem, vēsta "People".

Skolotāja bija publicējusi video, kurā jokojot saka saviem skolēniem, lai tie sola uzticību LGBTQ karogam, nevis Amerikas karogam.

ASV skolās ir īpaša tradīcija. Katru rītu pirms sākt mācības skolēni tiek aicināti būt uzticīgiem ASV karogam. Šajos brīžos skolēniem ir jāceļas kājās un jāatkārto uzticības solījums.

Atstādinātā skolotāja publiskotajā video skaidroja, kā solījumu paušana norit viņas klasē. Viņa sacīja, ka skolēniem neliek obligāti piecelties kājās un nespiež skaļi izteikt uzticības solījumu, ja viņi to nevēlas.

Skolotāja video stāsta, ka Covid-19 laikā savā klasē ir noņēmusi Amerikas karogu, jo ir jutusies neērti.

"Tas ir pilnīgi normāli, ka manā klasē nav karoga. Agrāk tas tur bija, bet es to noņēmu Covid-19 laikā, jo es jutos neērti. Es to noliku malā, tikai nezinu kur, es vēl neesmu to atradusi," minēja atstādinātā skolotāja.

Viņa minēja, ka kādu dienu kāds skolēns ir pievērsis uzmanību faktam, ka klasē nav karogs un tas esot dīvaini teikt solījumu un skatīties "tukšumā".

Pedagoģe skolēnam skaidroja, ka klasē ir kāds karogs, kam viņš var veltīt solījumu. Klasē ir pie sienas izvietots LGBTQ karogs.

Šāds skolotājas video sacēla plašu "vētru" sociālajos medijos, kam uzmanību pievērsa arī izglītības iestāde un bērnu vecāki.

"Mēs ļoti nopietni uztveram šādas lietas," vēstīts Ņūportas-Mesas skolu rajona izplatītajā paziņojumā. Paziņojumā teikts, ka cieņas izrādīšana pret valsts karogu ir svarīga vērtība, ko ir nepieciešams ieaudzināt skolēnos. Kamēr norit izmeklēšana, skolotājai ir piešķirts administratīvais atvaļinājums jeb viņai ir nācies uz laiku atstāt darbu.

Liela daļa vecāku visai strikti attiecās pret skolotājas pausto, neslēpjot sašutumu.

"Es gribētu viņai pastāstīt, ja viņa nezina, cik svarīgi ir cienīt karogu. Es necienīšu viņas karogu. Es nedomāju, ka viņai vajadzētu necienīt mūsu valsts karogu," minēja kāda mamma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas