Viņķele komentē nepieciešamību visus potēt ar trešo vakcīnas devu

tautaruna.lv 4.septembris 2021, 19:21
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele uzskata, ka lēmums par nepieciešamību visus revakcinēt ar trešo poti pret Covid-19 ir politisks. “ Vai varam iedomāties, ka filologs pacientiem iesaka papildus ķīmijterapiju vai asinsspiediena zāles, jo šķiet, ka būs drošāk? Nē, neiespējami. Vakcīna ir tādas pat zāles, kuru lietošanu ordinē mediķi, ne politiķi,” ierakstā mikroblogošanas vietne “Twitter” raksta I. Viņķele.

I. Viņķele atsaucas uz Zāļu valsts aģentūras skaidroto, ka, balstoties uz Eiropas Slimību kontroles un profilakses centra (ECDC) sniegto tehnisko ziņojumu, pašreiz pieejamie pierādījumi liecina, ka pilnībā vakcinētām personām vispārējā populācijā nav nepieciešama steidzama Covid-19 vakcīnu pastiprinošo devu ievade. Ziņojumā minēts, ka primārās vakcinācijas ietvaros apsverama papildu devu ievade personām ar būtiski novājinātu imūnās sistēmas darbību.

I. Viņķele uzsver, ka svarīgāk ir panākt, lai pirmo vakcīnas devu saņemtu visi riska grupās esošie, nevis trešo vakcīnas devu tie, kam jau ir divas potes. “Par riska grupām, kurām papildus pote tiek rekomendēta, nediskutēju,” teic I. Viņķele.

NRA jau rakstīja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš uzskata, ka izvēle saņemt trešo poti vai nē, jāatstāj katra iedzīvotāja un viņa ārsta vērtējumā, nevis ar noteikumiem "no augšas" .

Kopš augusta vidus Izraēla piedāvā trešo potes devu cilvēkiem no 50 gadu vecuma, pirms pāris dienām arī Francijā sākusies revakcinācija, savukārt Lielbritānijā Covid-19 vakcīnas papildu devu varēs saņemt cilvēki ar īpaši novājinātu imūnsistēmu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:57

Jaunākās diskusijas