"Manas dzīves garākā nedēļas nogale"; sieviete spiesta palikt svešā valstī 1,5 gadu

tautaruna.lv 4.septembris 2021, 16:00
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Lielbritānijas pilsone Zoja Stīvensa pandēmijas pašos pirmsākumos bija izdomājusi doties brīvdienās uz Tongu. Pāris dienu garais ceļojums izvērties 18 mēnešu ilgā prombūtnē no mājām, vēsta "People".

Zoja Covid-19 pandēmijas sākumā bija devusies atpūtā uz Tongu. Plānotais īsais atpūtas brauciens izvērsies veselā piedzīvojumā 18 mēnešu garumā.

Pateicoties Tongā izsludinātajiem Covid-19 ierobežojumiem, jauniete valsti nevarēja pamest gandrīz pusotru gadu.

"Šis bija visu laiku garākais nedēļas nogales ceļojums," atzina jaunā sieviete.

Zoja 2020. gada martā aizlidoja atpūsties uz Tongu. Viņa tur plānoja pavadīt nedēļas nogali, taču Covid-19 pandēmija mainīja viņas plānus. Viņa nevarēja izceļot no Tongas. Beidzot meitene, pēc 18 gariem mēnešiem, šonedēļ varēja atgriezties mājās.

Tongā pastāv visai strikti ierobežojumi, lai cīnītos un nepieļautu strauju Covis-19 izplatību.

"Protams, ideja par iestrēgšanu paradīzē noteikti ir pievilcīga, bet realitātē es patiesībā nevēlējos nekur "iestrēgt"," viņa minēja, ka nevienam nepatīk, ja viņu ierobežo, tāpēc arī doma par "piespiedu" atrašanos Tongā viņai nepatika.

Jauniete pirms ierašānās Tongā, divus gadus dzīvoja Ķīnā un strādāja par gidi. Viņa nolēma braukt ceļojumā, lai izbēgtu no karantīnas Ķīnā. Viņa skaidroja, ka pēc nedēļas, kad viņa bija jau ieradusies Tongā tika apturēta avio satiksme. Sākotnēji Tongā tika izsludinātā ārkārtējā situācija uz trim nedēļām, kad ārpus mājām varēja iziet vien reizi nedēļā, lai aizietu pēc pārtikas.

Sākotnēji viņai likās, ka tiks mājās visai drīz, taču nedēļām un mēnešiem ritot, jauniete saprata, ka ir "iestrēgusi" Tongā uz ilgu laiku.

Visu aizvadīto laiku Tongā meitene dokumentēja sociālajā medijā "Instagram", kur varēja sekot līdzi viņas gaitām.

"Tas ir beidzies - manas dzīves garākā nedēļas nogale pārvērtās par 1 gadu, 5 mēnešiem un 13 dienām. Iespējams, ātrākā 531 diena manā mūža," tā savus sekotājus pirms lidojuma uz Londonu uzrunāja Zoja.

Tonga, oficiāli Tongas Karaliste, ir valsts Klusā okeāna vidusdaļā tāda paša nosaukuma arhipelāgā, kas sastāv no 177 salām, no kurām 96 ir apdzīvotas. Tonga ir vienīgā Okeānijas monarhija un vienīgā Okeānijas teritorija, kas nekad nav bijusi pilnībā kolonizēta. Sauszemes robežas ar citām valstīm Tongai nav, bet teritoriālie ūdeņi ziemeļos robežojas ar Samoa, austrumos ar Niue, bet rietumos ar Fidži teritoriālajiem ūdeņiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:03

Jaunākās diskusijas