VIDEO: Pēc 13 gadu pārtraukuma Parīzes ielās norisinājies viesmīļu skrējiens

Portāls nra.lv 26.marts, 16:30
 
Ekrānuzņēmums / YouTube
Līdzsvarojot paplāti ar kruasānu, kafijas krūzi un ūdens glāzi, svētdien uz starta līnijas stājās Parīzes kafejnīcu un bistro ātrākie viesmīļi un viesmīles, ziņo medijs "NBC News".

Lai gan Francija nav vienīgā valsts, kas rīko šādas sacīkstes, Parīzes pasākums sākās jau 1914. gadā un tagad ir atjaunots pirms šī gada vasaras olimpiskajām spēlēm.

Divus kilometrus garajā skrējienā tika atzīmēti veiklie vīrieši un sievietes, kuru dēļ Francijas kafejnīcas un bistro ir tik ļoti iemīļoti.

Apmēram 200 dalībnieku, ģērbušies formas tērpos, uz savām paplātēm uzlika konditorejas izstrādājumu, mazu, bet tukšu kafijas tasīti un pilnu glāzi ūdens. Sacensību noslēgumā viņi tika vērtēti pēc izlijušā šķidruma daudzuma un laika.

Sieviešu konkurencē ar laiku 14 minūtes un 12 sekundes uzvarēja Paulīne van Vaimīrša, kas strādā kafejnīcā un restorānā "Le Petit Pont” iepretim Dievmātes katedrālei.

Savukārt sacensībās vīriešiem pēc trasē pavadītām 13 minūtēm un 30 sekundēm triumfēja Semijs Lamrū, kurš strādā restorānā
"La Contrescarpe” Parīzes 5. rajonā.

Abi tika apbalvoti ar medaļām, divām biļetēm uz olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju un ar nakti kādā no greznajām Parīzes viesnīcām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:17

Jaunākās diskusijas