Šodienas valdības dienaskārtībā. "Pārdot Stūra māju ir tas pats kā izsolē tirgot Aušvicu!" sabiedrība nikna par absurdo ideju

tautaruna.lv 26.marts, 11:05
 
Vladislavs Proškins/MN
Kultūras ministrija ar ministri Agnesi Logiu grib pārdot Stūra māju - pirms pāris dienām ziņoja mediji. Tas ļoti saniknojis sabiedrību. Viņi uzskata, ka tas ir neprāts pārdot šādu vēstures liecību.

"Stūra mājas muzeja uzturēšana Kultūras ministrijai izmaksā 149 tukstošu eiro gadā. Pētījums par "Bolt" un "Wolt" kurjeru noskaņojumu saņem finansējumu - 300 tūkstošus. Tādas nu tās "Progresīvo" idiotu prioritātes..." secina žurnālists Kārlis Seržants.

"Kultūras Logina uzskata, ka vienīgā iespēja saglabāt Stūra mājas ekspozīciju autentiskajā vidē ir Brīvības ielas 61. nama pārdošana. Līdz 7. maijam tur jāveic neatliekamie darbi, lai ēka pilnībā nepārvērstos graustā, taču nama apsaimniekotājiem - “Valsts nekustamajiem īpašumiem” - naudas tam nav. Trīs mājas tālāk pasūtīja arī finanšu Ašeradens. Šāda situācija ilgst vairākus gadus, bet valdība - ne šī, ne iepriekšējā, - nav darījusi tieši neko, lai saglabātu šo namu, līdz ar to - mūsu traģisko vēsturi. Un diez vai eventuālajam nama pircējam būs kāda interese rūpēties par muzeja ekspozīciju un čekas mājas autentisko vidi. Kārtējais “paldies” mūsu valdībai, kam ne tikai šodiena un nākotne, bet arī Latvijas vēsture pie elkoņa," uzsver žurnāliste Elita Veidemane.

"Biju palaidis garām, bet valdība šodien lemšot par Stūra mājas pārdošanu. Kā kaut kas tāds vispār ir iespējams/pieļaujams? Visādiem Bolt "pētījumiem", rebrendingiem par simtiem tūkstošiem,naudas atrodas, bet mūsu pašu vēsturei, kura jāskaidro Eiropai, nē?" tā Krists.

"Ja mūsu valdība nolems pārdot Stūra māju, tad es tiešām pievienošos visiem, kas saka, ka mums ir banānu republika. Un es tā NEDOMĀJU. Kā vispār var kaut ko tādu apsvērt?!?! Tā ir mūsu vēsture," raksta Lauris Reiniks.

"Mums ir nauda par ko uzturēt sliedes austrumu virzienā, lai apgādātu agresoru. Bet nav naudas, lai uzturētu vēstures liecību par agresora režīmu, kurš pa šīm pašām sliedēm nosūtīja trimdā desmitiem tūkstošu tautiešu," raksta Twitterkonvoja vadītājs Reinis Pozņaks.

Dāvis: Tas ir pilnīgi nepieņemami, ka šāda situācija vispār tiek izskatīta - var nolaist podā miljardu Dienvidu tiltam, Kariņš var lidināties uz nebēdu, bet saglabāt Stūra māju nevar.

Ineta: Stūra māja ir indikators. Ja kultūras ministre uzskata, ka šobrīd vienīgais svarīgais latviešu kultūrā ir tās deklimatizācija un deseksualizācija, bet tautas atmiņas sala tiks iznīcināta, citādi kā sabotāžu es to neredzu. Vienalga - tīši vai aiz neizglītības, tā ir kaitniecība.

Priviliģetais: Kārtējais kliedzošais gadījums, kurā skaidri un nepārprotami redzama valsts amatpersonu un ierēdņu izpratne par to, kas valstī un kas dzīvē kopumā, ir svarīgi. Merkantīli un dvēselē tukši cilvēki. Modernās mākslas muzejs - tā gan ir štelle, to vajag, kaut asins pa degunu!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:58

Jaunākās diskusijas