Regnārs Vaivars pēc skandāla Nacionālajā teātrī: Sajūta ir nepatīkama

tautaruna.lv 1.decembris 2023, 2:30
 
Nora Krevneva/F64
Nesen uz Latvijas Nacionālā teātra lielās skatuves notika pirmizrāde Regnāra Vaivara sarakstītajai un iestudētajai traģikomēdijai “Suņa ciema Nelaimes lācis”. Izrāde izpelnījusies asu publikas reakciju un sašutumu. Vaivars Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Sajūta ir nepatīkama" izdevumā "Privātā Dzīve" uzsver, ka nebija gaidījis tik asu sabiedrības reakciju.

Vaivars atzīst, ka nebija gaidījis tik asu sabiedrības reakciju. Ar tādu gan viņš saskāries arī pirms 25 gadiem. Toreiz JRT no repertuāra izņēma Vaivara izrādi "Salome", kurai pārmeta kristīgo vērtību zaimošanu.

"Sajūta ir nepatīkama, jo saprotu, ka Latvijas sabiedrībā šo gadu laikā nekas nav mainījies. Cilvēki joprojām negrib pieskarties nepatīkamām tēmām un paskatīties acīs mūsdienu skarbajai realitātei. Pamatīga atšķirība vien ir tajā, ka šoreiz mani ļoti atbalsta mācītāji, kuri uzskata, ka izrādes vēstījums ir ļoti svarīgs," uzsver Regnārs.

Daudzus teātra apmeklētājus satraukusi mazu zēnu dalība uzvedumā, kurā parādītas dažādas seksuālas darbības. "Esmu ar viņiem daudz runājis par to, kas ir labs, kas ļauns, un esmu pilnīgi drošs, ka no šiem puikām uz ielas jums nekad nevajadzēs baidīties, viņi nekad jums nenodarīs pāri. Nevajag aizmirst arī to, ka viņiem ir vecāki," uzsver režisors.
Vaivars nedomā, ka "Suņu ciema Nelaimes lāci" varētu noņemt no repertuāra.
Jāatgādina, ka izrādes skatītāji pārmeta "pretīgu sekusālās vardarbības attainošanu".

Tāpat skatītāju sašutums bija par bērnu (izrādē debitēja aktiera Normunda Laizāna 11 gadus vecais dēls Lūkass Daniels Laizāns), kas prasīja "paradīt pupus" un bučas pieaugušām aktrisēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas