Raidījumu vadītājs piedzīvo rasistisku "uzbrukumu"

tautaruna.lv 5.maijs 2023, 12:40
 
PA/Scanpix/Leta
"BBC Radio 5 Live" raidījumu vadītājs Nihals Arthanajake atpūšoties ar sievu Mančesterā piedzīvojis gaužām nepatīkamu situāciju. Gaidot sievu ārpus kroga, viņš saņēma rasistiskas piezīmes no kāda iereibuša vīrieša, vēsta "The Sun".

Nihals kopā ar sievu bija devies atpūsties uz krodziņu Mančesterā.

Raidījuma vadītājs, gaidot sievu ārpus kroga, sastapās ar kādu ļoti iereibušu vīrieti, kas Nihala virzienā veltīja ļoti daudz aizkarošu piezīmju.

Nihals sociālajos medijos atstāstīja nakts notikumus. Pēc atpūtas krogā, Nihals bija devies no tā laukā un gaidīja, kad iznāks viņa sieva.

Raidījumu vadītājs pamanīja, ka uz pie kroga esošā sola sēž kāds vīrietis. Viņš piegāja viņam klāt un prasīja vai varot apsēsties. Abi esot pārmijuši pāris vārdus, kad vīrietis viņam pēkšņi prasījis, vai viņš ir ārsts. Nihals par to pasmējās un prasīja, kāpēc viņam tā liekas. Un tieši tad vīrietis raidījuma vadītāja virzienā vērsa vairākas rasistiskas piezīmes par viņa ādas krāsu un iespējamo profesiju, nosaucot viņu pat par "nēģeri".

Nihals stāsta, ka konkrētajā brīdī samulsa un nezinājā, kā rīkoties. Bet iereibušais vīrietis saprata, ka ir pieļāvis lielu kļūdu šādi izsakoties un viņam atvainojās.

Raidījuma vadītājs sociālajos medijos atzina, ka ir sašutis par to, ka vēl mūsdienās cilvēki tik brīvi var otru nosaukt šādā rasistiskā vārdā un pat par to nejusties slikti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas