Lielbritānijā par braukšanu ar sasistu vējstiklu jāmaksā astronomiski liels sods

tautaruna.lv 5.maijs 2023, 18:40
 
unsplash.com
Automašīnas vējstikls var viegli ieplaisāt. Bieži vien daudzi automašīnu īpašnieki uzreiz nesteidz to salabot, bet vēl kādu laiku, ja tas būtiski neietekmē skatu uz ceļu, pārvietojas ar saplēstu stiklu. Lielbritānijā par šādu rīcību pienākas milzu sods, ja šādas automašīnas īpašnieks nonāk policijas "nagos", vēsta "The Sun".

Saistībā ar pieaugošo dzīves dārdzību, Lielbritānijas uzņēmums "Green Flag", kas nodarbojas ar palīdzības sniegšanu automašīnu šoferiem, kuri uz ceļa ir nonākuši nelaimē, norāda, ka autovadītāji arvien kūtrāk cenšas labot saplēstos vējstiklus.

Lielākā daļa autovadītāju vējstiklu dodas labot vien tad, ja iegūtā plaisa ietekmē viņu spējas pārredzēt ceļu.

Kā izrādās, tad Lielbritānijā draud pamatīgi liels sods, ja šoferis pārvietojas ar automobili, kuram ir saplaisājis vējstikls. Soda apmērs var sasniegt pat 2500 mārciņas un šoferis var tikt pie trim soda punktiem.

Uzņēmuma "Green Flag" vadītāja Keitija Lomasa min, lai izvairītos no vējstikla bojājumiem, ieteicams braukt uzmanīgi vietās, kur ceļa segumu klāj šķembas, kā arī braucot ieturēt pietiekami lielu distanci ar priekšā esošajiem transportlīdzekļiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 2

 
Anonīms
 

Lielbritānijā nevar braukt ar sasistu stiklu bet Indijā un citās desmit valstīs var sr sasistu vai bez stikla var tā ir personīgā ģenētiskā attīstība. Tā kā katvijā sabraukušas 10 nāciju katrs spriež pēc sevīm un ja vēl ievēl kādu pēcteči poļi zviedru ēbreju un arābu piejaukumu domāju pa sevi tad es varu spriest aizliegt kā latgalis kā polis noņemt mantu kā arābs atbrīvot kā zviedrs ej strādāt un tā tālāk tad lūk ja dzirdat kā deputāti runā tad aizstāv savas intereses kas pārlatviskojušies.šinī valstī baigi daudz krāpnieku kas gudri runā zog un apvārdot arī daudz čekistu komunistu un citu subjektu.

5.maijs 2023, 20:26 Atbildēt

Patiesībā sasito stiklu nomainīt nav nemaz tik dārgi. Apmēram £70, pārējo apmaksā apdrošinātājs, tuklāt NCD netiek zaudēts. Pašam divreiz nācies sasitu stiklu nomainīt. Ja dabūn stiklā akmentiņu, kas atstāj nelielu plaisiņu, tad to salabot nemaksā neko, ja remonts komplicētāks, tad tas maksā £10. Tā ka nevajag te pārspīlēt un pūst no oda ziloni.

5.maijs 2023, 22:02 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas