Gobzema darba sludinājumam nepiesakās pilnīgi neviens

tautaruna.lv 6.maijs 2023, 2:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Politiķa Alda Gobzema darba piedāvājumam Spānijā neatsaucās neviens pedagogs.

Gobzems piedāvāja darbu asistentam bērnu izglītošanā un prasmju pilnveidošanā. Sudinājumām nepieteicās neviens kandidāts, un Gobzems to saista nevis ar pedagogu atalgojuma krīzi, kas patlaban ir Latvijā, bet ar krīzi skolotāju domāšanā.

"Sludinājums sakrita ar laiku, kad valstī Latvija esot skolotājiem krīze. Esot grūta dzīve. Es piedāvāju darbu netipiskā vidē - siltumā, vietā, kur pilnībā apmaksāta dzīvošana un ēšana. Tieši tas, par kā dārdzību protestē skolotāji Latvijā varas organizētos protestos. Tātad loģika saka, ka kādam skolotājam vajadzēja pieteikties. Prasības nebija ļoti sarežģītas - rekomendācijas no iepriekšējām darba vietām, cv, motivācijas vēstule. Nu nav sarežģīti, vai ne?

Uzminiet, cik Latvijas Republikas skolotāji, kuriem ir tik grūta dzīve, uzrakstīja, pieteicās? Uzminiet, cik cilvēki vispār spēja to mazumiņu, kā pieteikties, izpildot manis lūgtās prasības?
Neviens skolotājs!!!!! Neviens!!!! Nevienam skolotājam to nevajag. Ne apmaksātu ēdienu, ne pajumti bez maksas, ne vēl algu un to, ka ar bērniem faktiski ir jānodarbojas vakaros. Nevis 30 bērniem, bet diviem.
Nē, problēma nav atalgojumā, problēma ir skolotāju domāšanā. Viņi negrib mainīties. Viņi grib algu, bet negrib mainīties. Un tad ir jautājums, ko tādi skolotāji var iemācīt bērniem? Nē, nav skolotāju atalgojuma krīzes, ir krīze domāšanā," uzskata Gobzems.

Iepriekš vēstījām, ka eksdeputāts Aldis Gobzems, kas jau kādu laiku dzīvo Spānijā, atklāj, ka pārcēlās ne gluži aiz laba prāta, tika vēstīts Edgara Orlova materiālā "Kaut kas manī tika pārlauzts" izdevumā "Privātā Dzīve".

"Cilvēki domā, ka pārcēlos aiz laba prāta. Tā gluži nav. Es priecājos, ka teju caur adatas aci no Latvijas izspruku. Vēl mēnesis, pusotrs, un vara man visu atņemtu - māju, auto - visu! Bet es pasteidzos un viņiem neizdevās," pauda Gobzems.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:03

Jaunākās diskusijas