Pasauli satriec traģiskais stāsts par grūtnieci no Mariupoles

tautaruna.lv 6.maijs 2023, 13:41
 
AP/Scanpix/LETA
Slavenais Ukrainas kara fotogrāfs Jevgēņijs Maloļetka saņēma prestižāko fotožurnālistu balvu World Press Photo. Viņš arī pastāstīja par traģisko fotogrāfijas vēsturi, par kuru tika apbalvots.
Fotogrāfijā redzama ievainota grūtniece, 32 gadus vecā Irina Kaļiņina. Viņa dzemdēja mirušu mazuli Mironu. Pēc pusstundas arī pati sieviete nomira.

Jevgēņijs Maloļetka pastāstīja, ko piedzīvojis brīdī, kad fotografēja Irinu Kaļiņinu, vēsta 24TV.

Pēc Maloļetkas teiktā, brīdī, kad viņi ieradās dzemdību namā, viņi redzēja, ka cilvēki sāk evakuēties, ieradās glābšanas dienesti, viņi sāka palīdzēt, policija evakuēja cilvēkus un militārpersonas palīdzēja ievainotajiem.

"Mēs vienkārši sākām viņu fotogrāfēt, jo tā bija viena no vissvarīgākajām lietām, lai parādītu, kas notiek. Jo 30 minūtes pirms ierašanās mēs dzirdējām lidmašīnu rūkoņu, mēs dzirdējām ļoti lielus, spēcīgus sprādzienus un jutām tos mūsu tuvumā. Saprotot, ka bija svarīgi to parādīt, mēs vienkārši sākām fotogrāfēt un filmēt, nezinot, kas var notikt,” sacīja Maloļetka.

"Kad sāka glābt Irinu, tas tiešām bija brīdis, kas bija jāparāda."

Fotogrāfs pastāstīja, ka divas dienas pēc fotografēšanas viņi ieradās slimnīcā, lai pārbaudītu tos cilvēkus, kuri tika izglābti, sievietes, kuras jau bija dzemdējušas, un tos, kurus diemžēl Krievija nogalināja.

"Ārsti mums teica, ka viņi palīdzēja Irinai un viņas mazulim. Diemžēl viņš tika izņemts jau miris, un ārsti nespēja viņu atdzīvināt. Irina zaudēja daudz asiņu," stāstīja fotogrāfs.

Viņš arī norādīja, ka šīs fotogrāfijas ir Krievijas kara noziegumu dokuments.

"Šīs fotogrāfijas ir unikāls stāsts, un Krievija nevēlas, lai tas pastāv. Taču šis brīdis tika publicēts gandrīz visu pasaules valstu mediju pirmajās lapās. Šī unikālā fotogrāfija tika izplatīta ļoti lielā tirāžā avīžu pirmajās lapās Lielbritānijā, ASV un citās valstīs” sacīja fotogrāfs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:34

Jaunākās diskusijas