Noderēs katram! Kā paildzināt dzīvi telefona baterijai?

tautaruna.lv 6.maijs 2023, 15:43
 
F64
Vidēji mobilā tālruņa akumulators sāk novecot pēc 2-3 gadiem, taču daži svarīgi noteikumi palīdzēs pagarināt akumulatora darbības laiku, raksta UNIAN.

Nepareiza telefona uzlāde var ne tikai saīsināt akumulatora darbības laiku, bet arī samazināt viedtālruņa vispārējo veiktspēju.

Šeit ir daži svarīgi padomi, kā pareizi lietot viedtālruni, lai akumulators darbotos pēc iespējas ilgāk.

Nepārkarsējiet tālruni. Augsta temperatūra paātrina akumulatora izlādes procesu, kas izraisa strauju tā jaudas samazināšanos. Tas var izraisīt arī nepareizu viedtālruņa darbību, līdz pat sabojāšanai.


Izmantojiet oriģinālo lādētāju. Ķīniešu viltojumu vai nesertificētu lādētāju izmantošana var sabojāt tālruņa akumulatoru un arī ilgtermiņā samazināt tā kalpošanas laiku. Tomēr, ja plānojat izmantot cita ražotāja lādētāju, pārliecinieties, vai tam ir drošības sertifikāts un tas atbilst drošības un elektromagnētiskās saderības standartiem.


Izvairieties no pilnīgas izlādes-uzlādes. Vislabāk ir uzlādēt tālruni, kad uzlādes līmenis sasniedz 20-30%, un noņemt to no uzlādes, kad ir 80-85%. Tas palīdzēs ietaupīt akumulatora darbības laiku.



Neizmantojiet viedtālruni, kamēr tas tiek uzlādēts. Tas var izraisīt pārkaršanu un sabojāt akumulatoru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas