Liepājā, iespējams, ir "neloģiskākais" luksofors Latvijā

tautaruna.lv 6.maijs 2023, 21:33
 
F64
Kāda liepājniece novērojusi aplamu situāciju pilsētas satiksmē – viens no gājēju luksoforiem ātri pārslēdzas uz sarkano gaismu, vēsta "Bez Tabu".

"Manuprāt, tas nav loģiski, ka Liepājā, Zemnieku un Parka ielas krustojumā, gājēju luksofors no parka puses, uz DUS pusi ejot, ātri pārslēdzas uz sarkano gaismu, lai gan automašīnas šajā virzienā vēl ilgi var turpināt kustību. Sanāk, ka gājējiem jāgaida, lai gan tieši šajā vietā neviena automašīna nevarētu braukt, jo Zemnieku iela ir vienvirziena. Kurš izdomāja, ka šeit būs gājējiem nedroši turpināt pārvietoties, kamēr šajā pašā virzienā pa Parka ielu automašīnas vēl ilgstoši turpina kustību. Šāda situācija jau ir gadiem. Kā kaut ko tik muļķīgu var izdomāt?! Paldies, ja apskatīsiet šo situāciju!" viņa raksta.

Ierodoties norādītajā krustojumā, daļa uzrunāto iedzīvotāju atzīst, ka viens no gājēju luksoforiem patiesi nepamatoti naski pārslēdzas uz “sarkano cilvēciņu”. Izrādās, tas pārslēdzas pēc aptuveni 12 sekundēm. Tikmēr automašīnas pa Parka ielu turpina kustību vēl tikpat un nedaudz. Kas tik īpašs? Te ir viens “āķis” - Zemnieku iela ir vienvirziena iela, un no Parka ielas nogriezties pa labi autovadītājiem liegts, tāpēc rodas jautājums, kālab gājējiem deg sarkanais.

Problēma ir zināma, risinājuma tik drīz nebūšot, saka Liepājas pašvaldības pārstāvis. Un šogad pašvaldība atvēlēt naudu Zemnieku un Parka ielas krustojuma uzlabošanai gan negrasoties, jo prioritāte esot cits krustojums ar identisku problēmu, kur gājēju un velosipēdistu plūsma arī intensīvāka.

Satiksmes uzlabojumus Zemnieku un Parka ielas krustojumā pašvaldība plāno veikt nākamgad.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:01

Jaunākās diskusijas