Pakistānietis satiek Igaunijas premjerministri un ir šokēts par redzēto

Portāls nra.lv 24.marts 2023, 18:00
 
Scanpix/AFP
“Mūsu valstī vadītāji paši nedodas iepirkties, viņi sūta savus padotos!” Pakistānietis Usmans, kurš strādā Igaunijā, sacīja portālam postimees.ee, kad pārtikas veikalā bija ieraudzījis Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu, kura iepirkās kā ikviens cits Igaunjas iedzīvotājs.

Pakistānietis Usmans Igaunijā dzīvo nedaudz vairāk nekā trīs gadus. Uz Igauniju viņš pārcēlies, jo saņēmis labu darba piedāvājumu informācijas tehnoloģiju nozarē.

“Es nekad neesmu bijis tik nervozs kā tobrīd, pat darba intervijās nē,” smejas Usmans, kurš negaidīti veikalā pamanīja premjerministri Kaju Kallasu. “Pastaigājos pa Kadriorgu un devos uz veikalu "Selver" pēc pārtikas precēm, kad pēkšņi - bingo! Sākumā nebiju pārliecināts, ka tā tiešām ir premjerministre. Tas šķita tik neparasti, ņemot vērā manu izcelsmi un dzīvi Pakistānā - tur vadītāji paši neiet iepirkties, sūta savus padotos. Mūsu darbaspēks ir lēts, tāpēc politiķi un bagātie algo cilvēkus, kas to visu dara viņu vietā - pat ikdienišķākās lietas, piemēram, iepirkšanos pārtikas preču veikalā.”

“Pamanīju, ka sieviete ir ļoti līdzīga premjerministrei Kajai Kallasai. Viņa vienkārši iepirkās veikalā gluži kā parasts cilvēks. Katram gadījumam pameklēju google, vai tā tiešām ir viņa, un tikai tad jautāju, vai viņa ir Kaja Kallasa, un viņa smejoties atbildēja - "jā". Apsveicu viņu ar uzvaru vēlēšanās, viņa bija ļoti jauka un draudzīga,” patīkami pārsteigts stāsta pakistānietis. “Es jautāju, vai varu ar viņu kopā nofotografēties. Neviens cits viņu neuzrunāja, kas mani pārsteidza. Es gaidīju, ka, ieraugot tik pazīstamu politiķi, cilvēki sāks ar viņu runāt un sūdzēties par savām problēmām, bet tas nenotika. Viņa mierīgi stāvēja rindā pie pašapkalpošanās kases.”

“Man, kā Igaunijā dzīvojošam ārzemniekam, tā bija absolūti neticama pieredze. Tas notiek tikai Igaunijā, kad redzi, ka premjers iepērkas pārtikas veikalā,” atceras pakistānietis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:26

Jaunākās diskusijas