Ieraksts soctīklos par Lidl pārdevēju algām saceļ lielu ažiotāžu

tautaruna.lv 24.marts 2023, 1:30
 
F64
Kāda Twitter lietotāja salīdzinājusi stundas likmi, kādu saņem pārdevējas Lidl veikalos un pirmsskolas izglītības iestādes pedagogs. Šis ieraksts izpelnījās daudzu komentētāju uzmanību.

Ieraksta autore atklāj, ka pārdevējām Lidl ir lielāka stundas likme nekā pedagogiem, taču atbildība ir daudz lielāka.

"Izleca sludinājums - Lidl alga ir 6,30eur/h. Tikmēr PII pedagoga algas likme atkarībā no darba dienu skaita skaita ir 5.7-6.6 eur/h, bet atbildības grozā ir 24 mazi prāti un dzīvības un darbs nebeidzas brīdī, kad aizslēdzi kasi un izgāji pa durvīm," viņa raksta.

Tikmēr komentāros cilvēki pauda dažādus viedokļus - gan to, ka katram ir iespēja izvēlēties darba vietu, gan to, ka Latvijā gan pedagogi, gan pārdevēji ir pelnījuši daudz lielākas algas.

"To be fair, pārdevēji ir pelnījuši savu algu. Bet tad atkal, wtf. Nu wtf. Dažos amatos, kur atbildība ir kosmoss un prasa augstāko izglītību, skatoties uz atalgojumu, domā - varbūt nav vērts."

"Visi ir pelnījuši cilvēka cienīgu un livable wage. Bet šis nav ok."

"Lidl nav budžeta iestāde. Nekorekts salīdzinājums. Gan jau privātos bērnudārzos labākas algas."

"Skolotāji un pārdevēji/veikala darbinieki ir pelnījuši algu. Skolotāji lielākus atalgojumus un arī veikala darbinieki. Beigsim mērīt kurš ir pelnījis un kurš nav. Tas ir fakts, ka valsts nerūpējās par pedagogiem!"

"Es nez, vai var tā salīdzināt. Būs tādi, kas labāk Lidl izvēlēsies darbam un būs tādi, kas sīkos. Sūdīgi tur un sūdīgi šitur. Jo nu tie pircēji tkpat neadekvāti kā sīkie, un atbildība arī pārdevējam ir, un nervi čupā dienas beigās."

"Nekādā mērā neapšaubu ievērojamo atšķirību atbildības līmenī starp abiem darbiem, bet pēdējā daļa gan mani notrigeroja. Kasierim bieži vien darbs nebeidzas, izejot pa durvīm. Ir ļoti daudz ar sūdainu mietu sitamu mērgļu, kam ļoti labi padodas nodarīt pāri kasieriem."

"Brīva valsts tak, var strādāt, kur grib - valsts PII, privātajā vai Lidl, vai par sētnieku, vai par deputātu - ko var īdēt."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas