Cilvēki nikni: "Kur lai izmet caurās zeķes?"

tautaruna.lv 24.marts 2023, 8:20
 
Romāns Kokšarovs/f64
Lai gan daudzviet izvietoti tekstilizstrādājumu nodošanas konteineri, nevienā no tiem nedrīkst izmest valkāšanai nederīgu apģērbu vai citus tekstila izstrādājumus.

Diskusija par šo jautājumu sākusies pēc kādas "Twitter" lietotājas ieraksta pie fotoattēla ar diviem tekstilam paredzētiem konteineriem - vienu no tiem apsaimnieko labdarības organizācija "Otrā elpa", otru atkritumu apsaimniekošanas kompāanija. Autore raksta: "Stundu stāvu domādama, kam lai sēžu kamanās. Latvijas tekstila dalītā vākšana vienā attēlā. Tas, ka labdarības organizācijām un atkritumu apsaimniekotājiem ir jākonkurē, nav OK."

Komentējot savu ierakstu Rīgas domes pārstāve Mairita Lūse turpina: "Diemžēl šobrīd abos attēlā redzamajos konteineros var mest tikai turpmākajai lietošanai derīgu tekstila materiālu, kā to var redzēt šajā instrukcijā, kuru sagatavojām atbilstoši atkritumu apsaimniekotāju (AA) sniegtajai informācijai."

Komentētājiem tā arī netop skaidrs, kur likt caurās zeķes: "Lielākā daļa manas ģimenes tekstila atkritumu ir drēbes ar neizmazgājamiem traipiem, caurumiem vai defektiem, kas to padara nelietojamu. Šādas kategorijas infografikā nav. Izmazgātas, bet vairs nelietojamas."

"Mūsu caurās zeķes nevienam nevajag. Lai gan tekstilmateriālu dalītās vākšanas sistēma ES ir obligāta no šī gada 1. janvāra, Latvijā joprojām nav ieviesta ražotāju atbildības sistēma tekstila ražotājiem."

Secinājums: mūsu caurās zeķes un novalkātie T krekli ir jāievieto nešķiroto atkritumu konteinerā. Fakts!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas