Poliete apgalvo, ka esot Portugālē pazudusī mazā Madelēna Makana; tiek veikti DNS testi

Portāls nra.lv 24.marts 2023, 10:15
 
Scanpix/Zumapress
Džūlija Vendala (Julia Wendall) kļuva par interneta sensāciju pēc tam, kad nāca klajā ar paziņojumu - viņa varētu būt Madelēna Makana - meitene, kas 2007.gadā mīklaini pazuda ģimenes brīvdienu laikā Portugālē, vēsta edinburghlive.co.uk.

Privātdetektīve un pašpasludināts mēdijs Dr. Fia Johansone (Dr Fia Johansson), kura jau iepriekš palīdzējusi ASV policijai pazudušo personu lietās, turpina pārbaudīt Džūlijas apgalvojumus un dalās ar tiem internetā.

Džūlija ir iesniegusi trīs DNA paraugus, kā arī veikusi 23andMe-style ģenētikas testu, un šobrīd tiek gaidīti rezultāti, kas ļaus noteikt - vai meitene patiešām ir pazudusī Madelēna. Kādi ir meitenes pierādījumi tam, ka viņa tiešām ir Madelēna, ziņo “Daily Star”.

Ārējā līdzība

Džūlija apgalvo, ka viņai ir tāds pats reti sastopams iedzimts acs defekts labajā acī kā Madelēnai - koloboma jeb īpašs acs zīlītes deformācijas veids.

Tomēr fotogrāfijās, ar kurām dalījusies Džūlija, šis defekts ir daudz neizteiksmīgāks nekā Madelēnai. Zinātāji gan apgalvo, ka šo defektu iespējams slēpt ar operāciju vai krāsainu kontaktlēcu palīdzību.

Džūlijai ir vasarraibumi uz kājām un vaigiem, kas līdzinās tiem, kādi ir Madēlenai.

"Mana acs ir tāda pati kā viņai, mums ir vienāda sejas, ausu, lūpu forma un šķirbiņa starp zobiem,” stāsta Džūlija.

Trūkst slimnīcas ierakstu

Lai pārbaudītu Džūlijas apgalvojumus, Dr. Johansone devās uz Poliju, kur atklāja, ka Vroclavas slimīcā - pilsētā, kur meitene it kā pavadījusi bērnību - nav nekādu slimnīcas ierakstu par viņas pirmajiem pieciem dzīves gadiem.

Dr. Johansone stāsta: "Viss starp dzimšanu un piecu gadu vecumu - pilnīgi viss - ir pazudis. Nav neviena apstiprinājuma no ārstu puses, ka šie faili ir bijuši, bet tikuši dzēsti. Viņa vienkārši it kā neeksistē šos piecus gadus.”

Tas potenciāli var pierādīt Džūlijas aizdomas par to, ka viņas vecums ir sagrozīts - Madelēnai šobrīd būtu jābūt 19 nevis 21 gadu vecai.

Neskatoties uz to, vai Džūlija patiešām ir Madelēna, Dr. Johansone nešauboties, ka Džūlija ir bērnu seksuālās tirdzniecības upuris.

Nav bērnības atmiņu

Poļu Madelēna apgalvo, ka viņai neesot atmiņu par savu bērnību, viena no retajām lietām, ko viņa neskaidri atceroties, esot silta vieta ar baltām ēkām. Viņa stāsta: “Es neatceros lielāko daļu savas bērnības, bet viena no manām pirmajām atmiņām ir ļoti spēcīga, tā ir par brīvdienām, tur ir silts, pludmale, balta vai ļoti gaiša māja ar dzīvokļiem. Šajās atmiņās nav manas ģimenes.”

Saikne ar vācu pedofīlu

Džūlija apgalvo, ka viņu izmantojis vācu pedofīls, kas pēc policijas aplēsēm varētu būt aizdomās turamais Madelēnas pazušanas lietā.

Meitene stāsta, ka viņas vecmāmiņa esot “kaut ko” ieminējusies par trīs gadus vecas meitenes pazušanu, un viņa vecmāmiņas mājā atradusi fotogrāfiju ar vīrieti, kas viņu izmantojis.

Dr. Johansone medijiem teikusi, ka septiņu gadu vecumā Džūlija it kā esot skolā stāstījusi par notikušo. Viņa apgalvo, ka pēc tam kopā ar uzbrucēju tikusi nosūtīta astoņu stundu braucienā ar automašīnu uz cita ģimenes locekļa māju.

Dr. Johansone un Džūlija šobrīd atrodas ASV, kur viņu savāktie pierādījumi nodoti atbildīgajām iestādēm. Izmeklētāji saka, ka “visticamāk tieši bērnu seksuālās vardarības tirgotāji ir tie, kas vērsušies pie meitenes ar nāves draudiem.”

Ģimene Polijā

Džūlijas ģimene Polijā ar organizācijas Missing Years Ago palīdzību nākusi klajā ar paziņojumu, noliedzot meitenes apgalvojumus.

Dr. Johansone saka, ka viņi atsakoties veikt DNA testus un esot bloķējuši Džūlijas tālruņa numuru.

Tāpat Džūlija apgalvo, ka reiz esot dzirdējusi kā viņas māte atzīst, ka esot meiteni “paņēmusi”.

Britu laikrastam “The Sun” Dr. Johansone stāsta: "Tas, ko mēs atradām pēc nelielas izpētes, ir aptuveni šādi viņas mammas vārdi - es nezinu, kāpēc mums ir šī meitene, viņa ir sagādājusi nepatikšanas, kopš mēs viņu paņēmām. Kopš tā laika Džūlija sāka domāt, kas īsti notiek un vai viņi ir īstie meitenes vecāki.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas