Liepnieks: Menģelsones un Ašeradena nekompetence gāž no kājām

tautaruna.lv 24.marts 2023, 4:30
 
Pixabay
Publicists Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu, kurā kritizē finanšu ministru Arvilu Ašeradenu un veselības ministri Līgu Meņģelsoni.

Pirmdien veselības ministre Līga Meņģelsone, viesojoties LTV raidījumā "Rīta panorāma" norādīja, ka veselības jomai būtu jānovirza daļa no valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

"Menģelsones un Ašeradena nekompetence gāž no kājām, tagad arī Levits (kāds brīnums!) piebalso. Naudas pārdale no sociālā budžeta veselībai nekādā veidā nevar atrisināt neko, jo saskaitāmo mainīšana vietām summu vēl nekad nav mainījusi!!!," mikroblogošanas vietnē twitter par ideju naudas pārdalei veselības jomai izteicies J.Liepnieks.
"Pensijām no 35,09% VSAOI tiek novirzīti ~ 26%, tomēr personas pensiju kapitālā tiek ieskaitīti tikai 20%. Manuprāt, šī starpība 5-6% ir jānovirza veselības apdrošināšanai uz speciālā budžeta rezervju rēķina," atbildot uz J.Liepnieka komentāru, izteikusies E.Treija.
"Sociālais budžets ir pensijas. Un cik saprotu pa pabalsti. Ierosini atņemt pensionāriem veselības apdrošināšanas komponenti? Šķēles taktika," vaicājis kāds cits twitter lietotājs.
Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka sociālā nodokļa jeb valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksu (VSAOI) pārdalīšana par labu veselībai faktiski nozīmē atņemt pensionāriem pensijas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" vērtēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers, vērtējot veselības ministres Līgas Meņģelsones ideju vismaz 14% no VSAOI novirzīt veselības aprūpes sistēmai, uzsvēra, ka sociālais budžets ir pensijas.

"Var 14% no VSAOI novirzīt veselības aprūpei, bet šis ierosinājums faktiski nozīmē atņemt pensionāriem pensijas. Es taču to nevaru pieļaut!" akcentēja Kariņš.

Viņaprāt, šāds piedāvājums kārtējo reizi skatās nevis uz visu ainu, bet šauri, neinteresējoties par pārējiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas