Stīvena Hokinga pareģojumi: ko biedējošu viņš paredz cilvēkiem?

tautaruna.lv 24.marts 2023, 0:30
 
PA Wire/PA Images/Scanpix/LETA
Ģeniālais fiziķis Stīvens Hokings, kurš nomira 76 gadu vecumā 2018. gada 14. martā, ne reizi vien biedēja ar savām prognozēm. Stīvens Hokings ieteica raudzīties nākotnē bez lieka optimisma: cilvēces izredzes nomirt laika gaitā palielinās. Vēl joprojām viņa pesimistiskie un biedējošie nākotnes scenāriji pievērš īpašu uzmanību, vēsta postimees.ee.

Atšķirībā no daudziem pareģitājiem daudzu balvu laureāts par sasniegumiem dažādās jomās sniedza ļoti nopietnu teorētisku bāzi savām prognozēm. Viņš runāja par lietām, kuras nevarēja zinātniski atspēkot.

Cilvēki kļūs par citplanētiešu vergiem

2010. gada filmā Into the Universe with Stephen Hawking izskanējusī zinātnieka pozīcija, ka, ja uz Zemes ieradīsies citplanētieši, rezultāts "var būt līdzīgs tam, kas notika pēc Kolumba ierašanās Amerikā", daudziem zinātniekiem lika nopietni aizdomāties.

Pēc tam Hokings vairākkārt atgriezās pie tēmas par iespējamiem citplanētiešu draudiem, aicinot atbrīvoties no pārmērīga optimisma par iespējamu tikšanos ar citu planētu iemītniekiem.

Pēc zinātnieka domām, iespējamība, ka citplanētieši izrādīsies klejotāji, kas vēlas iekarot teritorijas, “raujoties” pa Visumiem un meklējot jaunus resursus, ir daudz lielāka nekā tā, ka viņi būs laipni un draudzīgi, kā tos iedomājas daudzi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:39

Jaunākās diskusijas