"Uzvelkos, goda vārds!" Reizenbergs komentē valodu jautājumu Latvijā

tautaruna.lv 21.marts 2023, 4:30
 
Ekrānšāviņš no video
Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Latvijā arvien aktuālāks kļuvis jautājums par valodas lietojumu Latvijā. Ja iepriekš atsevišķi uzņēmumi Latvijā komunicējuši gan latviešu, gan krievu valodā, tad tagad šis skaitlis šķiet sarucis. Tāpat Saeimā pieņemti likuma grozījumi, kas nosaka, ka Latvijā pirmsskolās un pamatizglītībā 3 gadu laikā notiks pāreja uz mācībām tikai valsts valodā. Savu viedokli par valodu jautājumu TV24 raidījumā "Preses klubs" izteicis arī uzņēmējs Andriz Rezinebergs.
"Es uzvelkos, goda vārds," TV24 raidījumā "Preses klubs" norāda A.Reizenbergs. "Vienīgā valsts valoda Latvijā ir latviešu. Mums ir jāmācās latviešu valodā bērnudārzos, skolās, augstskolās. Un nekādi kanāli TV, raidījumi krievu valodā. Es biju pārsteigts, ka joprojām sabiedriskajā TV vakarā ir raidījums krievu valodā. Sabiedriskais medijs, televīzija, mūsu nauda. Vai mēs aizbraucot uz Čehiju, Slovākiju dzīvot, vai mums arī būtu ziņas latviešu valodā par to, kas notiek viņu valstī. Tā ir viņu valsts, mācies valodu, ja Tu gribi dzirdēt," norāda uzņēmējs.

"Nekad nebūs perfekts brīdis, lai pārietu uz mācībām latviešu valodā. Kur vēl perfektāks par šo," norāda A.Reizenbergs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka kā nosaka likumu izmaiņas, sākot ar 2023.gada 1.septembri, vispārējās izglītības pamatizglītības programmas tiks īstenotas pilnībā tikai latviešu valodā 1., 4. un 7.klasē, ar 2024.gada 1.septembri - 2., 5. un 8.klasē, ar 2025.gada 1.septembri - 3., 6. un 9.klasē. Arī pirmsskolas izglītība no nākamā gada 1.septembra tiks īstenota tikai valsts valodā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas