Reāls stāsts: Tukuma novadā kaķis izglābj cilvēkus no lielas nelaimes

tautaruna.lv 21.marts 2023, 5:00
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Kaķi ne vienmēr tiek saukti par cilvēka labākajiem draugiem, taču kāds peļu junkurs Irlavas pagastā pierādīja pretējo. Kaimiņa dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks, taču istabā nebija uzstādīts dūmu detektors. Brīdinājuma funkciju šoreiz pildīja mājdzīvnieks, kas ziņoja saimniecei par nelaimi, vēsta “Degpunktā”.

Sešdesmit gadus vecais Irlavas pagasta iedzīvotājs Edvīns iemiga savā viesiststabā pie ieslēgta televizora. Vīrietis nepamanīja brīdi, kad ierīce uzsprāga. Tas varētu būt noticis ap pusnakti, ziņo kaimiņiene, kuru par ugunsgrēku brīdināja kaķis vārdā Pičiņš.

Svetlana, kas atrada cietušo kaimiņu, stāsta - kaķis esot pamanījis ugunsgrēku un uzstājīgi sēdējis pie durvīm un licis manīt, ka kaut kas nav kārtībā, viņa aicinājusi murrātāju doties pie miera, taču viņš nelicies mierā.

Pičiņš uzstājīgi ņaudēja, aicinot saimnieci atvērt dzīvokļa ārdurvis. Kāpņutelpu bija piepildījuši dūmi, bet Edvīns joprojām atradās savā viesistabā.

Svetlana gāja meklēt kaimiņu, un secināja - Edvīnam notikusi ugunsnelaime -aizdedzies televizors.

Svetlana fiziski nebija spējīga kaimiņu izvilkt no istabas - arī mēģināt pašai kaut ko apdzēst likās muļķīgi un bīstami.

“Mēs domājām, ka deg visa māja un ka mēs tūlīt visi nodegsim. Pa to sienu reāli nāca uguns. Pēc tam sazvanījām policiju, ugunsdzēsējus un ātro palīdzību,” stāsta Svetlana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas