Sievieti Olainē šokē policijas rīcība

tautaruna.lv 21.marts 2023, 7:00
 
F64
Anna no Olaines 18. februāra pēcpusdienā devās savās darīšanās uz Jelgavu. Laisko braucienu pārtrauca policijas sirēnas, Anna, pati neapzinoties, esot veikusi pārkāpumu – apdzinusi citu spēkratu uz gājēju pārejas, vēsta "Bez Tabu".

Anna atzīst, ka ir vainīga un neiebilst, ka pienākas sods. Pie autovadītājas esot pienākusi policiste, kura iepazīstināja pārkāpēju ar soda apmēru un lūdza parakstīties, kā arī norādīt savu e-pastu. Tajā pašā vakarā Anna savā elektroniskajā pasta kastē saņēma pārkāpuma protokolu un pamanīja, ka soda apmērs ir gandrīz dubultojies - 55 eiro.

Anna ir autovadītāja jau 15 gadus, sevi sauc par godīgu šoferi, šī esot tikai otrā reize, kad kārtībsargi apstādinājuši. Tāpēc sieviete ir izbrīnīta par policistu rīcību, kas bez autovadītājas ziņas maina soda apmēru. Sieviete skaidro, ka policiste viņu sākotnēji esot informējusi, ka sods būšot tikai 30 eiro, savukārt pēcāk, kad Anna jau devusies prom, to nosvītrojusi un pierakstījusi klāt citu summu. Turklāt norādot - “labotam (vai svītrotajam) ticēt.

Autovadītāja sodu esot pārsūdzējusi, taču kārtībsargi sūdzību noraidījuši.

Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica norāda, ka policiste, kura Annu sodījusi, esot kļūdījusies un piemērojusi nepareiza soda apmēru. Šādā gadījumā viņai vajadzējis autovadītāju informēt, ka summa būšot lielāka. Ar darbinieci esot veiktas pārrunas, lai vairāk šādas situācijas neatkārtotos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas