Sārta ieraksts par Kremli izpelnās līdzcilvēku ievērību

tautaruna.lv 21.marts 2023, 20:30
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
Vērtējot dažādu Kremļa propagandas kanālu reakciju uz Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) izdoto aresta orderi smagos noziegumos apsūdzētajam Krievijas režīma līderim Vladimiram Putinam, var secināt, ka šis lēmums "Kremlim ļoti sāp", sociālajos tīklos norādījis NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Sārts aģentūrai LETA skaidroja, ka šoreiz reakcija bijusi diezgan atšķirīga no citām reizēm, proti, atbildes reakcija bijusi ļoti piesardzīga, ko varot interpretēt kā režīma apziņu, ka tā ir potenciāla augsta riska informācija, kuras nonākšanu pie Krievijas iedzīvotājiem esot jāmēģina ļoti kontrolēt.

"Televīzijas kanālos šo faktu vai nu nepieminēja vispār, vai arī palaida Kremļa preses sekretāra Dmitrija Peskova komentāru. Visa tā "šļura" par raķetēm [Krievijas eksprezidenta Dmitrijs Medvedeva draudi Hāgas tiesas namam ar raķetes triecienu] un tā tālāk pamatā bija "Telegram" formātā uz tām cilvēku grupām, kas jau aktīvi seko notiekošajam," norādīja Sārts.

"Apskatot dažādu Kremļa propagandas kanālu reakciju uz Starptautiskās Krimināltiesas izdoto aresta orderi smagos noziegumos apsūdzētajam V.Putinam, var secināt, ka šis Kremlim ĻOTI sāp," raksta Jānis Sārts.

Jevgēnijs: Jo saprot, ka tas ir strupceļš. Ar šādu valsts vadītāja statusu tālāk nekas nav iespējams, ne sanjciju atcelšana, ne miera sarunas, ne izlīgums, ne attīstība nākotnē. Un arī saprot, ka tas ir tikai sākums, jo paši bērnu nolaupīšanu neuzskatīja par problēmu.

Mudiņš: Un tomēr Ķīna atbraukusi ciemos. Bet man jau šķita, ka ir naivi cerēt, ka Ķīna ļausies šādai ietekmei.

Birch: mja. zinot krievu/padomju tikumus un mentalitàti, putena mačo & gopņika retorikas tèlu pants saistībà ar bèrniem kremlinus dzen kognitīvajà disonansē.

Aldis: Es neteiktu, ka sāp, bet ērce var būt inficēta. To viņi neapzinās pagaidām.

AKMshooter: Tie, kam ordera izdošana sāp, diemžēļ, visi ir dzīvi, atškirībā no tūkstošiem ukraiņu.

Veterāns: Pirmo reizi kādam Krievijas vadītājam, vienalga kāda iesaiņojuma, ir izteiktas apsūdzības. Tas ir jāmāk, zinot Krievijas asiņaino vēsturi un mūžīgo bezatbildību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas