Putins Kabajevai nopircis "lielāko dzīvokli Krievijā"

tautaruna.lv 10.marts 2023, 1:30
 
Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Alīnai Kabajevai, kas nodēvēta par viņa mīļāko, nopircis lielāko dzīvokli Krievijā, raksta "Projekt".

Runa ir par par greznu divstāvu penthouse dzīvokli, kas tika uzcelts Soču dzīvojamajā kompleksā "Королевский парк". Dzīvokļa platība ir 2,6 tūkstoši kvadrātmetru, tajā ir peldbaseins, kinoteātris, terase un privāts helikopteru nolaišanās laukums. Dzīvokļa dizainu veidoja slavenais modes dizainers Vaentīns Judaškins.

2021. gadā CIAN atzina šo penthausu par "lielāko dzīvokli Krievijā".

2011. gadā dzīvokli u sava vārda noformēja Oļegs Rudnovs - Putina uzticības persona. Tieši viņš 2000. gados nodeva īpašumu pie Pils laukuma Sanktpēterburgā toreizējai Krievijas prezidenta mīļākajai Svetlanai Krivonogih.

Vēlāk īpašums tika nodots viņa dēlam Sergejam. Un nauda dzīvokļa iegādei (apmēram 90 miljoni rubļu - 1,13 miljoni eiro), pēc kāda prezidenta drauga, bijušā augstākā līmeņa menedžera teiktā, Rudnovam nonākusi no prezidenta "maciņa" - Kipras ofšora Ermira.

Pēc "Projekta" avota teiktā, Rudnovs dzīvokli iegādājies Alīnai Kabajevai. To netieši apliecina fakts, ka uz Kabajevas vecmāmiņas Annas Zacepiliņas vārda reģistrēti divi dzīvokļi dzīvojamā kompleksa augšējos stāvos un tie, kas pieguļ Kabajevas apartamentiem. Tie, kā tiek atzīmēts, arī pārdoti "pa lēto" - par 20,7 miljoniem rubļu (260 tūkstošiem eiro), bet tagad šādi dzīvokļi maksā 65 miljonus rubļu (816 tūkstošus eiro).

Lai pārliecinātos, ka Karaliskajā parkā esošais dzīvoklis ir saistīts ar Kabajevu, "Projekta" žurnālists devās uz Sočiem un kā potenciālais pircējs tikās ar diviem nekustamo īpašumu tirgotājiem, kas pārdod dzīvokļus šajā ēkā. Viņi neatkarīgi viens no otra atzina: bija dzirdējuši, ka minētais dzīvoklis "pieder Kabajevai".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas