Godmanis biedē ar prognozi: nākamā apkures sezona būs vēl smagāka

tautaruna.lv 10.marts 2023, 0:30
 
Oksana Džadana/F64
Krievijas uzsāktais karš pret Ukrainu "mainīja visu fundamentāli", tāpēc Latvijai vajadzētu aizmirst par atgriešanos pie iepriekšējām ekonomiskajām attiecībām ar Krieviju. Latvijai arī jārēķinās, ka nākamā apkures sezona būs vēl grūtāka, Latvijas Radio 4 raidījuma "Atklātā saruna" ēterā sacīja bijušais Latvijas premjerministrs Ivars Godmanis.

Pēc viņa teiktā, šogad Latvijai izdevies sagatavoties apkures sezonai un uzkrāt pietiekami daudz gāzes, lai nodrošinātu iedzīvotājus, taču nākamā apkures sezona būs grūtāka, raksta rus.lsm.lv.

"Ir jārēķinās, un par to runā Eiropas Savienība, ka nākamā apkures sezona būs grūtāka. Krievijas resursu vienkārši vairs nebūs," uzsvēra Godmanis.

Pēc viņa teiktā, šobrīd ir ārkārtas situācija, tāpēc valstij ir ātri jāpieņem lēmumi enerģētikā, neatliekot tos uz vēlāku laiku, tostarp par atjaunojamo energoresursu attīstību, uzskata ekspremjers.

"Droši vien izšķiroša būs nākamā apkures sezona. Jo bez Krievijas resursa būs jārīkojas. Bet jautājums ir cits - galu galā gāzes patēriņš ir stipri samazinājies. Nākamais gads jāskata no mīnus 40 % no gāzes patēriņa. Varbūt tas izlīdzinās situāciju uz labo pusi," atzina Godmanis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas