Zviedru ārsts komentē Putina veselības stāvokli

tautaruna.lv 10.marts 2023, 16:30
 
Scanpicx
Par Krievijas prezidenta Vladimira Putina veselību pēdējā gada laikā izskanējuši dažādi apgalvojumi. Ir runāts par progresējošu vēzi, Parkinsona slimību vai zāļu izraisītu paranoju, raksta portāls "Postimees""

Spekulācijas ir izplatītas, bet cik tās ir ticamas? Un cik pārliecinoši ir pierādījumi, ka Putins ir smagi slims?

Zviedru žurnāls Kvartal lūdza pazīstamam krieviski runājošam zviedru ārstam Ērikam V. Larsonam pārskatīt Putina "diagnozes".

2016. gadā Solovejs prognozēja, ka Putins drīzumā atkāpsies no prezidenta amata tobrīd neidentificētas kaites dēļ. Kopš tā laika Solovejs ir apgalvojis, ka Putinam ir gan vēzis, gan Parkinsona slimība. Kā pamatojumu saviem apgalvojumiem Solovejs atsaucas uz slepeniem kontaktiem "pašā varas epicentrā".

Izpētot viesnīcu rēķinus, secināts, ka Putins atvaļinājumā bieži dodas kopā ar ievērojamiem dažādu specialitāšu ārstiem, tostarp onkologiem, kā arī neiroķirurgiem. Katram atvaļinājuma speciālistam portāls Proekt rakstnieki izvirzīja vienu vai vairākas hipotēzes par Putina veselības stāvokli. Viņi arī norādīja uz Putina tendenci īsā laikā atcelt vai atcelt tikšanās kā slimības pazīmi.

Dažas spekulācijas par Vladimira Putina veselību ir balstītas uz prezidenta videoklipiem. Slavenākais no tiem rāda Putinu, pagājušajā gadā tiekoties ar aizsardzības ministru Sergeju Šoigu . Video prezidents izskatās satraukts un izskatās nemierīgs. Visas sanāksmes laikā viņš cieši turas pie galda malas un ar vienu kāju grozās uz priekšu un atpakaļ.

Prezidenta stingrais tvēriens pie galda un diskrēta pēdu un kāju kratīšana ir interpretēta kā Parkinsona slimības pazīmes. Putina kuplā seja radījusi aizdomas, ka viņš tiek ārstēts ar kortizonu, kas lielās devās var izraisīt pastiprinātu tauku uzkrāšanos sejā.

Kā žurnālā New Lines Magazine skaidro endokrinoloģe Ešlija Grosmena , kortizonu bieži lieto cīņā pret asins vēzi. Šī teorija savukārt ir radījusi hipotēzi par Putina garīgo stāvokli. Lielās devās kortizons var izraisīt "dziļi neracionālu un paranoisku uzvedību", citējot Dr Grossman.

Citiem vārdiem sakot, Vladimira Putina iebrukums Ukrainā varēja būt narkotiku blakusefekta rezultāts.

Hipotēzi, ka Putinam ir vēzis, ir vēl grūtāk pierādīt, jo slimība var skart dažādus ķermeņa orgānus. Fakts, ka prezidents joprojām ir dzīvs, stingri runā pret dažām izteiktajām diagnozēm, piemēram, aizkuņģa dziedzera vēzi. Starp Putinam piedēvētajiem simptomiem nav nekā tāda, kas īpaši norādītu uz vēzi.

Vai tas nozīmē, ka Vladimirs Putins ir pilnībā vesels? Nav teikts. Tikai daži vīrieši vecumā no 70 ir pilnīgi veseli. Tas, ka Putins būtu smagi slims ar vēzi, nešķiet ļoti iespējams. Tomēr var pieļaut, ka prezidents cieš no citas, daudz banālākas kaites, proti, labdabīgas prostatas paplašināšanās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas