Traģēdija Gaujas ciematā: vilciens pārbauc pāri uz sliedēm guļošam vīrietim

tautaruna.lv 10.marts 2023, 10:05
 
Ekrānuzņēmums/TV3
Sadursme notika pie Gaujas ciemata tieši vienu kilometru no stacijas. Vietā, kur no vienas sliežu puses atrodas vasaras mājiņas, no otras privātmāja, mežs un upe, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Aizbraucot no pieturas punkta “Gauja” un izbraucot no sliežu ceļa līknes, mašīnists pēkšņi vilciena priekšā prožektora gaismā ieraudzīja šķērsām sliežu ceļam gulošu cilvēku. Viņš nekavējoties lietoja pēkšņo bremzēšanu un vienlaikus padeva skaļos skaņas signālu. Tomēr uzbraukumu novērst neizdevās,

stāsta Sigita Zviedre, AS “Pasažieru vilciens” pārstāve.

Negadījuma dēļ vilciens tika aizturēts uz vienu stundu un trīsdesmit minūtēm. Stāvošo vagonu sastāvu pamanīja arī kāds vietējais iedzīvotājs, kurš uzreiz saprata - zem sliedēm ir pakļuvis cilvēks.

“Redzējām, ka stāv elektrovilciens. Logos dega gaismas, bija ātrās palīdzības bākugunis. Mēs jau sen runājām, ka šeit neviens netaisa normālu ceļu. Visi staigā pa augšu, gar sliedēm. Bet tas taču ir bīstami. Par to visu laiku runā, bet atliek. Tā tad šeit ir tā problēma, ka nav kur iet? Šeit ir ļoti slikts ceļš. Turklāt tas ir vienīgais, kas iziet. Tur bebri visu pārrakuši. Cilvēki baidās un iet pa augšu. Tur reāli var nokrist, kur bebri visu izrakņājuši,

Andris, vietējais iedzīvotājs.

Nelaimes gadījumi šajā sliežu ceļa posmā nenotiek bieži, tomēr, gadiem dzīvojot dzelzceļa tuvumā, redzētas ir dažādas situācijas.

Andris, vietējais iedzīvotājs:

Tas ir retums, bet cilvēki vienalga staigā. Piemēram, no rīta, kad visi brauc uz darbu, varat piebraukt apskatīties, visi iet pa malu augšā vai arī vakarā visi iet augšā pa malu. Tāpēc, ka šis ceļš nu jau ir drausmīgā stāvoklī.”

Andris bojāgājušo vīrieti pazinis neesot. Tāpēc nevar komentēt, vai tā ir bijusi neuzmanība vai arī tieši pretēji - apzināta rīcība. Valsts policija tagad skaidro negadījuma apstākļus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas