ASV senatori pieprasa atslepenot specdienestu dokumentus par COVID

tautaruna.lv 10.marts 2023, 3:30
 
Freepik
ASV republikāņu senatori Džošs Hevlijs un Maiks Brauns (Josh Hawley, Mike Braun), pieprasījuši Baidena administrācijai, publiskot visu informāciju par COVID -19 izcelsmi, kas atrodas izlūkdienestu rīcībā. Par to ziņo virkne ASV mediju, tostarp FOXNEWS.
Pieprasījums ir izteikts, kontekstā ar nesenajiem, publiski izskanējušajiem, vairāku ASV amatpersonu izteikumiem, kas liecina, ka vīruss varētu būt noplūdis no laboratorijas Uhaņā.
Kā norāda senatori, ilgu laiku šādu aizdomu izteicēji tikuši saukti par sazvērestību teoriju piekritējiem, un šādu nostāju ieņēmusi arī prezidenta Baidena administrācija. Tādēļ, senatoruprāt, ir pienācis laiks publiski darīt zināmu patieso ainu.
Pieprasījumā ietverts aicinājums, atslepenot visas ziņas par vīrusa izcelsmi, pirmajiem saslimšanas gadījumiem, izplatīšanos, slēptām paliekot tikai sadaļām par informācijas avotiem un iegūšanas metodēm. Vai šis kļūs par gadījumu, kad, kārtējo reizi, taisnība būs izrādījusies “konspirologiem”, uzzināsim jau pārskatāmā nākotnē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas