Aktieris pēc insulta zaudē runas spējas

tautaruna.lv 16.oktobris 2022, 17:05
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Britu ziepju operas "Coronation Street"  zvaigzne Kristofers Raiens Fountains pirms diviem mēnešiem piedzīvoja nelielu insultu, kā rezultātā zaudēja runas spējas, ziņo "Daily Star".

Aktieris atzīst, ka bija pamatīgi nobijies par savu dzīvību, kad piedzīvoja insultu.

Pārdzīvotais insults atstāja negatīvas sekas uz viņa runas spējām.

35 gadus vecais aktieris stāsta, ka sapratis, ka ar viņa veselību nav kaut kas labi, kad pēkšņi nespēja vairs noformulēt teikumus. Viņš bija neziņā, kas ar viņu notiek, un izsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Kā pēcāk noskaidroja aktieris, tad viņš bija piedzīvojis išēmisko lēkmi, ko mēdz dēvēt arī par mini insultu.

"Es vienkārši nespēju tam noticēt, man acumirklī sākās liela panika. [...] Es patiešām nobijos un vienkārši izplūdu asarās," uzzinot, ka viņš pārcietis insultu, sašutis bija aktieris.

Insults neatstāja nopietnas, paliekošas sekas uz aktiera veselību. Vienīgi lēkme bija ietekmējusi viņa runas spējas. Arī pēc pārciestā insulta, aktierim grūtības sagādāja runāšana, teikumu formulēšana. Viņš atzina, ka viņa runas spējas bija ļoti neveiklas, viņš esot runājis kā "mazs bērns".

Aktieris tagad strādā ar logopēdu un atzīst, ka viņa runas spējas ir gandrīz pilnībā atgriezušās.

Kristofers Raiens (Kriss) Fountains ir britu aktieris, mūzikas producents un dīdžejs. Viņš plašāk sabiedrībā ir pazīstams ar savām lomām filmās "Emmerdale", "Hollyoaks" un "Coronation Street".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:09

Jaunākās diskusijas