Lielbritānijā medmāsa aukstasinīgi nogalina septiņus zīdaiņus

tautaruna.lv 16.oktobris 2022, 17:52
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / pexels.com
Lielbritānijā noticis šausminošs incidents. Jaundzimušo intensīvas terapijas, neonatoloģijas klīnikas medmāsa ilgstošā laika periodā centusies apzināti nogalināt vairākus bērnus, ziņo "The Sun".

Slimnīca ievēroja, ka salīdzinoši īsā laikā, gada ietvarā, slimnīcā strauji pieauga zīdaiņu mirstība.

Nekas neliecināja par to, ka kāds veicis tīšas darbības, lai vecinātu zīdaiņu bojā eju.

Veicot izmeklēšanu, noskaidrojās, ka medmāsa vārdā Lūsija Letbija ir pie tā vainīga.12 mēnešu laikā viņa savu prettiesisko darbību rezultātā nonāvējusi septiņus mazuļus, savukārt vēl 10 jaundzimušie brīnumainā kārtā izdzīvojuši.

Prokurors Niks Džonsons atklāj, ka medmāsa izmantojusi dažādas metodes, lai kaitētu jaundzimušo veselībai. Daļai zīdaiņu viņa ievadīja ļoti lielu insulīna devu, pienu un pat gaisu. “Dažkārt Lūsija Letbija mēģināja nogalināt vienu un to pašu mazuli vairāk nekā vienu reizi."

"Dažreiz viņai neizdevās nogalināt noskatīto mazuli pirmajā mēģinājumā, vai pat otrajā. Vienā gadījumā tas notika vien trešajā reizē," sacīja prokurors.

Visas noziedīgās darbības medmāsa sāka veikt 2015. gada jūnijā, kad divu nedēļu laikā noglināja trīs mazuļus. Pēc gada sieviete bija nonāvējusi jau piecus zēnus un divas meitenes.

Sākotnēji medmāsa tiesā noliedza pastrādāto un apgalvoja, ka nav vainīga nevienā no 22 apsūdzībām. Šobrīd tiesa vēl turpinās un medmāsai nav nolasīts spriedums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:19

Jaunākās diskusijas