Viedoklis: kāpēc Krievijā neredz aizvietotāju Putinam?

tautaruna.lv 16.oktobris 2022, 18:42
 
EPA/Scanpix/LETA
Patlaban Vladimiru Putinu valsts vadītāja amatā nevar aizstāt, saka bijušais Krievijas premjerministrs Sergejs Stepašins. Viņš piekrīt viedoklim, ka "nevar būt par valsts vadītāju mūžīgi", taču šajā gadījumā, viņaprāt, Putinam ir jāpaliek amatā arī turpmāk.

Putins vadīja Krieviju no 2000. līdz 2008. gadam, pēc tam četrus gadus bija premjerministrs, pēc tam 2012. gadā atkal ieņēma prezidenta amatu. Pašreizējā Krievijas vadītāja ceturtais termiņš sākās 2018. gada 7. maijā. Nākamās prezidenta vēlēšanas Krievijas Federācijā notiks 2024. gadā.

Neraugoties uz Krievijas uzsāktā kara Ukrainā nebūt ne spožajiem rezultātiem, ir tādi, kas prezidentu Vladimiru Putinu turpina uzskatīt par neaizvietojamu. Piemēram, ar šādu viedokli pauda bijušais Krievijas valdības vadītājs Sergejs Stepašins. Viņa vārdus citē Krievijas mediji.

“Droši vien daudzi domāja, vai Putinam pēc diviem gadiem jāieņem prezidenta amats vai nē, arī es par to domāju. Bet tagad ir pilnīgi skaidrs, ka aizstāt viņu nevar, it īpaši daļējas mobilizācijas situācijā, faktiski notiek aktīva karadarbība pret NATO un amerikāņiem, ” saka Stepašins.

Viņš piekrita, ka "nevar būt valsts vadītājs mūžīgi", taču šajā gadījumā Putinam jāpaliek amatā. “Mēs nedrīkstam atkārtot 1917. gada notikumus, kad Nikolaja II iekšējais loks viņu būtībā nodeva. Uzskatu, ka Putinam, gribot vai negribot, būs jānes savs krusts, pirms mēs patiešām varēsim panākt īstu mieru,” skaidro Stepašins.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:14

Jaunākās diskusijas