Ārste Mārupes novadā šokēta par saņemto vēstuli no domes

tautaruna.lv 16.oktobris 2022, 11:42
 
F64
Tīrainē, Viršu ielā 6, jau vairāk nekā 10 gadu darbojas ģimenes ārstes Valdas Bērziņas prakse. Viņa saņēmusi vēstuli, ka jau gada nogalē telpas jāpamet un pagarināt nomas līgumu nav iespējams, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ģimenes ārste Valda Bērziņa stāsta, ka paziņojums par nepieciešamību atbrīvot tik pierastās prakses telpas jau decembra beigās nācis negaidot.

"Saņēmām no “Komunālajiem pakalpojumiem” vēstuli, ka mums līdz 30. decembrim jāatbrīvo telpas. Tās telpas it kā mēs nomājam no “Mārupes komunālajiem pakalpojumiem”, kas ir Mārupes domes meitas uzņēmums, un mēs vienkārši paliekam uz ielas!"

Ģimenes ārste, kura gadiem rūpējas par 1700 tīrainiešu un tuvāko ciemu iedzīvotāju veselību, ir neizpratnē - kurp doties tālāk? Ilggadējās prakses telpas jāpamet jau gada nogalē, taču Mārupes novada dome jaunas telpas ierādīt nesteidz.

“Es esmu apskatījusi visas tuvumā pārdodamās mājas, zemes gabalus, kur es varētu nopirkt un to mājiņu sev uztaisīt, bet tas laiks ir tik īss, ka nav reāli neko izdarīt. Varbūt notiks brīnums un 30. decembrī man parādīs, kur strādāt!”

Daktere izmeklējusies šā un tā, taču bez panākumiem. Vienīgās telpas, kas būtu piemērotas viņas praksei, atradušās aptuveni sešus kilometrus attālajā Mārupē, kas šobrīd esot vienīgais rezerves variants. Viņa noraizējusies, ka vecāka gadagājuma pacientiem un māmiņām ar maziem bērniem mērot tālu ceļu būtu grūti, jo sabiedriskais transports Tīrainē piestāj reti.

“Mārupes komunālie pakalpojumi”, kuri saimnieko nelielajā namiņā Tīraines centrā, stāsta, ka ambulances telpu atbrīvošanu atlikt uz vēlāku vairs nav iespējams. Izrādās, ēku iecerēts pilnībā renovēt un, aizkavējoties ar darbu sākšanu, finansējums var aiziet gar degunu.

Mārupes novada dome noraida pārmetumus par bezdarbību - risinājumi ģimenes ārstes prakses saglabāšanai tiekot meklēti jau visu gadu. Vispirms izvērtētas pašvaldības pārziņā esošās ēkas un telpas Tīrainē, taču tādas, kuras būtu piemērotas medicīnas pakalpojumu sniegšanai, atrastas neesot. Tomēr idejas domniekiem gan esot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:07

Jaunākās diskusijas