Ukrainā strādājošie latviešu mediķi pateicas par atbalstu

tautaruna.lv 12.jūlijs 2022, 21:30
 
Ekrānšāviņš no ReTV video
Jau teju 140 dienas Latvijā satraukti sekojam līdzi notikumiem Ukrainā. Kamēr katru dienu saņemam ziņas par arvien jauniem un jauniem kara upuriem, tikmēr mikroķirurgi no Latvijas turpina darbu, lai ne vien palīdzētu karā cietušajiem, bet ar savām zināšanām sniegtu nepieciešamo atbalstu ārvalstu mediķiem.

Jau februāra izskaņā uz Ukrainu devās divi mikroķirurgi no Latvijas - Olafs Libermanis un Mārtiņš Malzubris. Aizvadītās nedēļas nogalē mikroblogošanas vietnē twitter mediķi publicējuši pārskatu par paveikto četros mēnešos. Tāpat veltīti pateicības vārdi ikvienam, kurš viņiem palīdzējis.

"Labdien: ievietojām mūsu četru mēnešu darbības ilustratīvu pārskatu - Jūsu iespējamai interesei. Paldies par atbalstu - materiāliem, maizi, pat konserviem, naudu, protams. Tikai Jūsu palīdzība deva iespēju palikt šeit tik ilgi un turpināt to ko iesākām," mikroblogošanas vietnē twitter raksta mikroķirurgi.

Jau vēstīts, ka martā medijs ReTV informēja, ka Olafs Libermanis un Mārtiņš Malzubris norādīja, ka viņu ikdienas apstākļi nav izstāstāmi. “Operācijas zāles organizācija ir daudzkārt nesalīdzināmi citādāka, kā ir pierasts pie mums. Sanitārie apstākļi operāciju zālē, sterilitāte atšķiras, bet tam ir absolūti savs pamatojums, jo ar tempiem, kādos notiek operācijas attīstītajās valstīs, nevarētu izoperēt 30 pacientus, varētu izoperēt desmit pacientus dienā. Bet desmit pacientus nevar, vajag visus 30,” saka Mārtiņš Malzubris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas