Eilands neglaimojoši izsakās par skrejriteņu vadītājiem

tautaruna.lv 12.jūlijs 2022, 14:30
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Jau vairākus gadus īpaši vasaras sezonā nerimst diskusija par slikto braukšanas kultūra elektrisko skrejriteņu vadītāju vidū. Visai skarbus vārdus šī pārvietošanās līdzekļa vadītājiem veltījis arī mūziķis Ralfs Eilands.
"Ar katru dienu man paliek arvien grūtāk nevispārināt un nepieņemt par patiesību ideju, ka visi tie skūteristi ir idioti, bet es vēl cenšos!" mikroblogošanas vietnē twitter raksta mākslinieks.
Mūziķim piekrīt arī daļa ieraksta komentētāju norādot, ka situācija šajā jomā nav ideāla un pierāda, ka atsevisķi elektroskūteru vadītāji nezina elementārus ceļu satiksmes noteikumus, kā arī lieto šo pārvietošanās līdzekli alkohola reibumā.
Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts policija vairākkārt vērsusi uzmanību , ka vadot elektroskrejriteni alkohola reibumā, brauciens var beigties ar smagām sekām.
Jau vēstīts, ka 13.maijā kāds vīrietis krita no elektroskrejritaņa būdams alkohola reibumā. Šī brīža policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šī persona no ceļu satiksmes negadījumā gūtajām traumām 27.jūnijā mira.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka uz elektroskrejriteņa drīkst atrasties viena persona - ar to nedrīkst pārvadāt pasažierus. Tas attiecas arī uz vecākiem ar bērniem - pārvadājot savu atvasi uz elektroskrejriteņa, viņa drošība un veselība tiek pakļauta riskam.

Būtiski atcerēties, ka aizliegts pārvadāt arī kravu. Kravas pārvadāšana uz šāda braucamrīka samazina stabilitāti, kā rezultātā rada lielāku iespēju elektroskrejriteņa vadītājam krist no transportlīdzekļa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas